Najnovije

"BAJDENOVE NAMERE PREMA SRBIJI NAJCRNJE MOGUĆE!" Opasnost na dva polja - veliko upozorenje Srđe Trifkovića! (VIDEO)

U organizaciji Srpskog nacionalnog savjeta i Srpskog informativno-kulturnog centra "Sveti Sava" u Plavoj sali Srpske kuće, održana je Akademska tribina, na kojoj je govorio prof. dr Srđa Trifković na temu "Bajdenova administracija i odbrana srpskih interesa“.

DŽo Bajden/Srđa Trifković. (Foto: Jutjub/Pravda)

Profesor Trifković je tokom posete SAD sredinom aprila, boravio u Vašingtonu, gde je obnovio svoje kontakte sa političkim analitičarima i poznavaocima američke scene koji se posebno interesuju za pitanja bivše Jugoslavije.

Takođe je preneo svoje utiske o odnosu nove administracije prema zapadnom Balkanu u narednom periodu.

Kada je u pitanju odbrana srpskih interesa Trifković je kazao da su namere Bajdenove administracije najcrnje moguće i po pitanju Republike Srpske i po pitanju Kosova i Metohije.

- Ja čak mislim da u reviziji Dejtona pod prinudom oni žele da održe i svojevrsnu pokaznu vežbu ruske nemoći da interveniše na ovim prostorima. U odbrani svojih interesa Srbija i Srbi bi trebalo u ovom trenutku prvenstveno da se orjentišu na očuvanje statusa kvo bez ishitrenih rešenja. U slučaju Kosova i Metohije ne treba juriti iz prostog razloga što sa Bajdenovom administracijom albanska strana nema apsolutno nikakav motiv da napravi ma kakav ustupak - kazao je Trifković.

Akademska Trbina je održana uz poštovanje predviđenih epidemioloških mera koje su propisali Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Može li Rusija biti isključena iz SWIFT-a! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA