Najnovije

STUDENTI ĆE RUKOVATI ORUŽJEM: Ruski ministar odbrane najavio drastičnu promenu u obrazovnim programima državnih univerziteta!

Studenti svih saveznih državnih univerziteta imaće priliku da se uključe u vojnu obuku. Ovo je na konferencijskom pozivu najavio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Sergej Šojgu. (Foto: ria.ru)

„Želeo bih da naglasim da će vojna obuka postati dostupna studentima svih saveznih državnih univerziteta koji će biti spremni za ovo“, rekao je ministar odbrane.

Šojgu je podsetio da je Ministarstvo odbrane krajem aprila, zajedno sa Ministarstvom nauke i visokog obrazovanja, održalo Sverusku naučno-praktičnu konferenciju o sprovođenju poruke Vladimira Putina u smislu poboljšanja vojne obuke učenika civilni univerziteti.

„Nakon rezultata konferencije, jednoglasno je usvojena deklaracija o izgledima za razvoj sistema vojne obuke u civilnom visokom obrazovanju“, naglasio je ministar.

Pored toga, šef odeljenja za odbranu govorio je o rezultatima takmičarskih događaja uz učešće kadeta i učenika obrazovnih organizacija zemalja ZND. Ruske ekipe postale su pobednici u svim takmičenjima.

Velja Nevolja i njegov klan imali ozbiljnu logistiku vrha države! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA