Najnovije

VUČIĆ: Dobili smo informaciju da će jedna velika sila uskoro tražiti povlačenja Unmika i Kfora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih porodica u prostoru kasarne "Dedinje". Sa njim je u obilasku i ministar odbrane, Nebojša Stefanović, koji je rekao da su se pripadnici vojske sami izjašnjavali koju vakcinu žele da prime.

Vučić (Foto: Jutjub)

O situaciji na Kosovu i Metohiji

- Dobili smo informaciju da će jedna velika sila uskoro tražiti povlačenja Unmika i Kfora - rekao je predsednik Srbije.

On je naglasio da ga očekuje niz sastanaka u narednim danima, a da će najvažniji zadatak Srbije biti da očuva suverenitet i teritorijalni integritet, ali i mir i bezbednost.

O najnovijoj proceni MMF-a

- Kasno sinoć je došla vest koja je veoma dobra, a tiče se privrede Srbije - rekao je predsednik Srbije.

Kako je dodao, u pitanju je najnovija procena MMF-a koja je, kaže "neverovatna za Srbiju".

- Privredni rast Srbije, prema novim projekcijama MMF iznosi 6 odsto u ovoj godini, a u 2022. 4,5 odsto, dok je stopa deficita smanjena - rekao je on.

U prethodnom jesenjem izveštaju o EK je prognozirala rast bruto domaćeg proizvoda Srbije od 4,8 procenata za 2021. godinu.

- Predviđa se da će se srpska ekonomija snažno oporaviti 2021. godine i to iznad nivoa proizvodnje pre krize, vođena uglavnom investicijama i privatnom potrošnjom. Zbog obnovljenih mera fiskalne podrške i visokog rasta javnih investicija, očekuje se da će se deficit opšte države samo neznatno smanjiti u 2021, nako čega će značajno smanjenje uslediti 2022. godine - navodi se u prolećnim prognozama objavljenim na zvaničnoj internet straniuci EK.

Predsednik obišao punkt za vakcinaciju

Predsednik je prokomentarisao da je od momenta kad je rečeno da će građani dobiti 3.000 za vakcinaciju, sve je više građana koji se javljaju i odlaze do punktova gde mogu primiti cepivo.

Vučić je upitao koje vakcine su najzastupljenije i rekao da je protiv AstraZeneke vođena ogromna kampanja i da su zbog toga ljudi u strahu i nemaju sigurnost da mogu da je prime.

- Mislim da je važno, da iako se zarazite sutra, lakše ćete da se izborite - rekao je Vučić, navodeći primer svoje majke, koja ja zahvaljujući vakcini, uspela da se izbori sa koronom, iako ima opstrukciju pluća.

- Ja sam primio kinesku vakcinu svojom voljom, kažu da sporije stvara antitela, ali deluje jako efikasno. Svaka vakcina je dobra - rekao je predsednik.

Vučić je obišao punkt i poželeo srećan rad svim radnicima i građanima koji su došli da se danas vakcinišu, rekavši da je vakcina jako dobra i da će samo vakcina sačuvati naše porodice i našu decu.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je, zaključno sa jučerašnjim danom, dato ukupno 3.897.314 doza vakcina protiv korona virusa.

Broj revakcinisanih, odnosno onih koji su primili obe doze, iznosi 1.687.579.

Rusija se ne može i neće više povlačiti! Spremna je da upotrebi nuklearno oružje. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA