Najnovije

"Devojka sa ljubičicama": „Priča koja vešto kombinuje osećanja i strasti i istorijske događaje!"

LJubavna priča o životu Eduara Manea "Devojka sa ljubičicama" je u prodaji. Vulkan izdavaštvo se pobrinulo da ovaj uzbudljiv naslov stigne do domaće publike a knjigu možete poručiti putem sajta.

Foto:Vulkan

Čitaoci koji uživaju u neobičnim i uzbudljivim pričama o životima umetnika biće oduševljeni novim romanom Elizabet Robards "Devojka sa ljubičicama", koji oslikava nežnu i strastvenu ljubav jednog od najvećih slikara svih vremena, Eduara Manea, i Berte Morizo.

Nežnim potezima četkice, među lepotom i raskoši pariskih salona, ova dirljiva priča slika upečatljiv portret rađanja impresionizma. Šezdesetih godina XIX veka Parizom duvaju vetrovi promena, a briljantni mladi umetnici bune se protiv uštogljenih pravila prošlosti kako bi slobodno istraživali nove stilove stvaranja – i smele nove načine života.

Strastvena, lepa i izuzetno talentovana, Berta Morizo hrabro korača ispred svog vremena i sledi svoj san: da postane priznata slikarka. Budući da je žena, često ostaje u senci svojih muških kolega i prijatelja, među kojima su Mone, Pisaro, Dega. Osim kao genijalni slikar impresionizma, Eduar Mane je u pariskim krugovima poznat kao bestidni razvratnik, nesputan i neodoljiv, okružen skandalima. Jedan susret u Luvru biće dovoljan da između ovo dvoje umetnika sevnu varnice. Mane postaje Bertin mentor, učitelj i ljubavnik, a ona njegova muza, ovekovečena na brojnim platnima.

Buklist navodi da je ovo „priča koja vešto kombinuje osećanja i strasti i istorijske događaje, pravo malo remek-delo“.

Knjigu koja na svakoj stranici slavi život i umetnost, koja bez zadrške govori o strasti i ljubavi i upoznaje nas sa najiskrenijim osećanjima slavnih slikara Devojka sa ljubičicama možete kupiti putem sajta www.vulkani.rs.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA