Najnovije

AMERIKANCI SU BESNI: Zahtevaju da Azerbejdžan momentalno povuče trupe iz Jermenije! (VIDEO)

SAD očekuju da Azerbejdžan povuče snage sa jermenske teritorije, saopštio je Stejt department. SAD pomno prate situaciju na granici između Jermenije i Azerbejdžana i očekuju da Baku povuče svoje vojne snage iz pograničnog regiona, izjavila je u petak zamenica portparola Stejt departmenta Jalina Porter.

Azerbejdžanska vojska. (Foto: Jutjub)

- Pažljivo pratimo situaciju duž demarkacione granice između Jermenije i Azerbejdžana. Vojni pokreti na spornim teritorijama su neodgovorni i takođe nepotrebno provokativni. Videli smo izveštaje o nekom povlačenju i bićemo zadovoljni tek kada Azerbejdžan povuče sve snage. Takođe smo pozvali obe strane da pristupe pitanjima razgraničenja kroz pregovore - rekao je Porter tokom brifinga.

Ranije tokom dana, vršilac dužnosti premijera Jermenije Nikol Pašinjan rekao je da je napisao pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u kome traži pomoć Moskve, uključujući vojnu pomoć, zbog napete situacije u regionu Sjunik koja se graniči sa Azerbejdžanom.

Pašinjan je takođe rekao da je Francuska spremna da, u okviru mandata UN, pruži vojnu pomoć međunarodnim naporima u rešavanju problema u regionu Sjunik.

Naša Patka nastradala od posledica kovida! Više o tome OVDE.

Izvor: Sputnik International

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA