Najnovije

SUHOJI, MIGOVI I HELIKOPTERI SE DIGLI IZNAD PODMOSKOVLJA: Roj vazduhoplova poleteo (VIDEO)

U Kubinki kod Moskve održan je veliki aeromiting u čast 30. godišnjice akrobatskih timova „Ruski vitezovi“ i „Striži“.

Striži (Foto: RIA Novosti)

Prema saopštenju Ministarstva odbrane, događaju su prisustvovale i grupe „Berkut“, „Reaktori“, „Prvi let“ i sedmostruki apsolutni svetski šampion u takmičenju ženskih pilota Svetlana Kapanina.

Publika je mogla da čuje njene čestitke tokom njenog nastupa: pilotske radio veze u tom trenutku bile su puštene preko razglasa.

Posade „Berkuta“ na helikopterima Mi-28N razradile su kompleks aerobatike u redovima letenja „ležaj“, „trougao“, „strelica“, „romb“, kao i pojedinačne aerobatike.

Piloti „Ruskih vitezova“ izveli su grupne, kontralne i pojedinačni akrobacije na lovcima Su-35S, uključujući demonstraciju super manevarskih karakteristika letelice.

Publika je mogla da vidi najspektakularnije figure, poput grupe „Nesterovljeva petlja“, sinhronih „Bure“, „Zvono“, „Ogledalo“, „Kutija“, „Uho“, „Gorka“, otapanje „Fontana“, rastvaranje „Tulipana“ i mnoge druge.

„Glavno dostignuće aerobatičke grupe „Ruski vitezovi“ je razvoj nove vazduhoplovne tehnologije. Dobili smo osam aviona Su-30SM i osam Su-35S“, rekao je šef izložbenog centra vazduhoplovne opreme I. N. Kožedub, komandant grupe Andrej Aleksejev.

A „Striži“ su prvi put u otvorenoj emisiji demonstrirali grupni aerobatik sa avionima MiG-a 29, koji se sastojao od devet letelica.

Šta će biti sa Rusko-srpskim humanitarnim centrom u Nišu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA