Najnovije

RUSKI AVIONI ZAPALILI IDLIB: Bombardovana dva najveća uporišta Ujgura i Čečena, turska vojska sve posmatrala!

Ratni avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izveli su najmanje 12 vazdušnih udara na severozapadni sirijski region Idlib, gde deluje nekoliko terorističkih grupa.

Ruski avioni. (Foto: Tv Zvezda)

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, ruski vazdušni napadi pogodili su grad Burnas u zapadnom delu Idliba i grad Kabani u severnom delu Latakije.

- Nisu prijavljene ljudske žrtve - navela je nadzorna grupa u izveštaju.

Poznato je da nekoliko grupa povezanih sa Al Kaidom, uključujući Hajat Tahrir al-Šam, faktički vladara Velikog Idliba, Turkistanske islamske stranke (Ujguri, Kazasi, Tadžici) i Ajnad Al Kavkaz (Čečeni, Dagestanci), deluje u ciljanim oblastima. Štaviše, u blizini Burnasa nalazi se turska vojna osmatračnica.

Ruski vazdušni napadi poklopili su se sa sirijskim artiljerijskim udarima na severozapadu Hame. U napadima su gađani gradovi Ankavi, Kahera, Sarmanija i Kerbet Al Nakus.

Ranije ove nedelje, u nekoliko ruskih vazdušnih napada ciljana su mesta militanata u severnoj Latakiji i zapadnom Idlibu. Prema nedavnim izveštajima, frakcije Al-Kaide skupljaju veliku udarnu silu u ovim oblastima.

Vazdušni napadi su verovatno bili zamišljeni kao odgovor na ponovno kršenje prekida vatre u Idlibu koje traje već više od godinu dana.

Moskva raspolaže premoćnim oružjem, raketa sposobna da razvali svakog neprijatelja! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA