Najnovije

KINA STALA U GARD AMERICI! VAŠINGTON POTPALJUJE SUKOBE! Skandalozan postupak u UN je razbesneo Peking!

SAD dolivaju ulje na vatru u palestinsko-izraelskom ratu, umesto da preduzimaju mere za zaustavljanje sukoba, izjavio je u utorak portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova DŽao Lijian nakon što su SAD po treći put u nedelju blokirale nacrt izjave UN o sukobu.

Si Đinping. (Foto: Jutjub)

Nakon što su SAD tokom prošle nedelje dva puta blokirale izjave Saveta bezbednosti UN-a, Kina, Tunis i Norveška u nedelju su ponudile novi nacrt. U dokumentu se traži deeskalacija situacije, poštovanje međunarodnog humanitarnog prava i zaštita civila. Međutim, SAD su takođe blokirale treći nacrt.

- Članovi Saveta bezbednosti smatrali su da bi Savet trebalo da izda izjavu kako bi olakšao palestinsko-izraelske pregovore. Međutim, Sjedinjene Države, umesto da preduzimaju aktivne mere da zaustave sukobe, počele su da dolivaju ulje na vatru. Sjedinjene Države u Savetu bezbednosti UN našle su se u neviđenoj izolaciji, suprotnoj strani ljudske savesti i morala. Međunarodna zajednica je duboko razočarana postupcima Sjedinjenih Država u palestinsko-izraelskom sukobu - rekao je portparol.

Sa druge strane, američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da SAD ne stoje na putu diplomatiji, već je vrše "praktično bez prestanka".

Ruska armija ubrzano formira moćnu diviziju za odbranu važne enklave! Više o tome OVDE.

Izvor: Sputnik International

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA