Najnovije

AZERBEJDŽANSKA VOJSKA DIVLJA U KARABAHU: Otvorili vatru na selo (VIDEO)

Azerbejdžanske oružane snage pucale su na selo Tagavard u Karabahu, rekao je zamenik načelnika sela Sevak Hačatrjan za Sputnjik Jermenija.

Azerbejdžanska vojska (Foto: Jutjub)

„Pucali su iz položaja prekoputa u bašti“, rekao je Hačatrjan.

Prema njegovim rečima, nije bilo žrtava. Stanovnici sela još uvek nisu pronašli tragove municije, ali su oko 9:30 - 10:00 sati pucali u pravcu sela. Tada je sve bilo mirno.

Treba napomenuti da su se u selu Karmir Šuka (Crvena čaršija) pored Tagavarda, na glavnom putu kojim azerbejdžanske kolone prolaze kroz Šuši, stanovnici okupili da razgovaraju sa mirovnjacima.

Kako je šef zajednice Narek Atajan rekao u intervjuu za Sputnjik Jermenija, razlog spontanog okupljanja ljudi bilo je ponašanje Azerbejdžanaca kada su kolone prolazile kroz selo.

„Razgovarali smo sa mirovnjacima da bi još jednom trebalo da upozore Azerbejdžanke da ih malo „obuzdaju“, kako bi mogli lako da prođu. Na primer, nisu snimali telefonima “, rekao je Atajan.

Rečeno je da su ranije azerbejdžanski vojnici izvikivali uvredljive izraze i pokazivali nepristojne gestove u jermenskim naseljima u Nagorno-Karabahu.

O zveckanju oružjem na jermenskoj granici pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA