Najnovije

NOVA TAKTIKA RATA U SIRIJI: Kako efikasnije pobediti neprijatelja (VIDEO)

U teškim uslovima tekućeg rata, sirijska vojska nastavlja da sprovodi reforme i poklanja veliku pažnju pitanjima preoružavanja.

SAA (Foto: Jutjub)

Kao rezultat toga, tokom proteklih nekoliko godina, sirijske oružane snage pretrpele su značajne promene i sada u potpunosti ispunjavaju zahteve.

Na početku rata u Siriji, specifičnosti neprijateljstava pokazale su značajne greške u strukturi oružanih snaga te zemlje, kao i značajno zastarevanje vojne opreme.

Nedostatak lakih pešadijskih formacija i naglasak na mehanizovanim i oklopnim divizijama doveli su do strašnih posledica u pogledu strategije i taktike.

Međutim, veliko borbeno iskustvo omogućilo je komandi sirijske vojske da blagovremeno odgovori na promene u prirodi neprijateljstava.

Sada se velika pažnja posvećuje lakim i pokretnim vazdušno-desantnim jurišnim jedinicama, koje su, operišući sa pokretnim artiljerijskim posadama topovske i raketne artiljerije, sposobne da brzo odgovore na promene u situaciji pred borbenim džihadističkim odredima.

Jurišna operacija u Deir ez-Zoru

stavljanje akcenta na kombinaciju visoke pokretljivosti i dovoljne vatrene moći pokazalo se efikasnim već 2017. godine u oslobađanju Deir ez-Zor-a od terorista ID.

Tada su tokom akcije iskrcavanja pod vođstvom čuvenog generala Hasana Suhela sirijski jurišni odredi Tigrove snage, ne pretrpevši gubitke, oslobodili tri naselja, oslobodili su površinu od oko 60 kvadratnih kilometara, kao i dva naftna polja.

Danas se velika pažnja posvećuje obuci i snabdevanju takvih jedinica. Pripadnici vojske dobijaju posebno dizajniranu opremu i naoružanje, kao i dodatne materijalne podsticaje, što pozitivno utiče na moral i psihološko stanje jedinice.

Uspeh kopnenih snaga u velikoj meri zavisi od podrške vazduhoplovstva, stoga se znatna pažnja u obuci jurišnih odreda posvećuje interakciji sa operativno-taktičkim vazduhoplovima i jurišnim helikopterima.

Kao rezultat, oružane snage su uspele da naprave ozbiljnu promenu u svojoj strukturi i izvrše reviziju strategije i taktike u skladu sa specifičnostima sukoba, postojećim pretnjama i raspoloživim mogućnostima.

Stvorena je modernizovana struktura vojske, koja je uglavnom zadovoljavala zahteve i sposobna da izdrži neprijatelja.

O specijalcima Pentagona za koje skoro niko ne zna pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA