Najnovije

VUČIĆ: "EU nikada neće prihvatiti Srbiju kao člana – čak i ako ispuni sve uslove"

Predsednik Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Češkoj, izjavio je za tamošnji radio Plus da bi Srbija volela da postane članica Evropske unije, ali da i ako ispuni sve potrebne uslove, Unija je nikada neće prihvatiti kao punu članicu.

Aleksandar Vulić. (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić, koji se drugog dana posete Češkoj sastao sa premijerom Andrejem Babišom, izjavio je da još mnogo toga treba da se uradi na putu ka EU, da se poboljša vladavina prava, ali da je pitanje Kosova veliki problem.

– Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova, a 22 zemlje članice od 27 ga priznaju – rekao je Vučić i obećao da će se Srbija približiti standardima i političkim pozicijama u vezi sa spoljnopolitičkim pitanjima.

Kako je objasnio, on je otvoreno rekao Briselu da Srbija ima sopstvene interese, koje mora da brani.

– Ne možemo da pucamo sebi u nogu ako imamo podršku Rusije i Kine u vezi sa našim teritorijalnim integritetom. I zato, zašto bismo rekli išta protiv njih – rekao je Vučić.

Dodao je da su dobri odnosi sa Kinom, Rusijom, pa i Turskom pomogli Srbiji u rešavanju brojnih problema u proteklih 15 meseci.

– Zašto bismo radili nešto što nije u najboljem interesu naše zemlje. A kada bi se pojedine zemlje EU bunile protiv činjenice da sarađujemo sa Kinom, iako je njihov trgovinski balans sa Kinom hiljadu puta veći nego naš, to bi bilo licemerje – zaključio je Vučić.

Kako će zbog svađe sa saveznikom Rusiji predati značajan deo Evrope! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA