Najnovije

"Ujedinjenje Srba je počelo i ništa ga ne može zaustaviti!"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je da stvaranje “srpskog sveta” rešava nacionalno pitanje Srba, te da je proces ujedinjenja počeo i da se to više neće moći zaustaviti.

Vojska Srbije. (Foto: mod.gov.rs)

On je rekao da nikome nije smetalo to što su se Nemci ujedinili i tako završili reviziju razultata Drugog svetskog rata, “ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi“.

„Verujem da stvaranje srpskog sveta rešava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje “velike Albanije”, garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznad svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu“, rekao je Vulin.

Kako je rekao, često čuje priče kako će svi živeti u Evropskoj uniji, te da zato nema potrebe da se okupljaju u srpskoj državi.

„Zaboravlja se da smo mi tako već živeli, vekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko decenija u Austro-Ugarskoj, a četiri godine pod komandom Trećeg rajha“, naglasio je Vulin.

Kako je rekao, nije rešenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći deo Srba živi u svojoj zemlji.

„Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvek od istih počinilaca nema pravo da ostavi svojoj deci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnika u delovima nacije gde ih ne štiti država. Zahvaljujući Vučiću Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti“, rekao je Vulin.

Sprema se haos na granici sa Izraelom! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA