Najnovije

ŠOKANTNI DOKAZI O MARADONINOJ SMRTI: Ubili su El Pibea, preti im kazna od 25 godina zatvora

Pre nekoliko meseci imenovan je medicinski odbor da istraži smrt legendarnog Dijega Maradone, a zaključio je da je lekarski tim fudbalske zvezde radio "neadekvatno, manjkavo i nepromišljeno".

Maradona (Foto: RIA)

Tako je lokalno tužilaštvo iz San Isidra, gradića pokraj Buenos Ajresa, podiglo je optužnicu protiv sedam osoba, koje tereti za ubistvo legendarnog fudbalera.

Maradona (60) je preminuo u novembru prošle godine od srčane insuficijencije u blizini Buenos Ajresa. Mesecima se sumnja da je "El Pibe" ubijen sa mogućnom namerom.

Argentinski tužioci pokrenuli su istragu ubrzo nakon njegove smrti, uključujući nalog za pretres imovine njegovog ličnog lekara i istragu drugih koji su uključeni u njegovu negu. Maradona se godinama borio sa zavisnošću od alkohola i droga, a u novembru je operisao mozak.

U martu se sastao lekarski odbor koji je imenovalo Ministarstvo pravde da bi analizirao navode da se članovi zdravstvenog tima Maradone nisu prema njemu odnosili primereno.

- Akcija zdravstvenog tima zaduženog za lečenje Dijega Armanda Maradone bila je neadekvatna, manjkava i nepromišljena - navodi se u izveštaju lekarske komisije od 30. aprila, koji je Rojtersu pokazao izvor blizak istrazi.

U izveštaju se navodi da se Maradona ozbiljno razboleo oko 12 sati pre smrti oko podneva 25. novembra.

- Pokazao je nedvosmislene znakove produženog mučnog perioda, pa zaključujemo da pacijent nije pravilno nadgledan od 00:30, 25. novembra 2020.

Agencija EFE prenosi da je otpuženo sedmoro ljudi i moraće da daju izjave u istrazi, a zabranjeno im je i napuštanje zemlje.

Optuženi su neurohirurg Leopoldo Luke, psihijatar Agustin Kosakov, psiholog Karlos Dijas, medicinski radnici Dajana Madrid, Rikardo Almiron, Marijano Peroni i Nansi Forlini. Ukoliko im se dokaže krivica čekaju ih kazne zatvora od osam do 25 godina.

Robi otkrio kako je stvorena slavna generacija 1991! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA