Najnovije

ŠOJGU OBJASNIO: Evo zašto su ruske nuklearne snage najjače

Ruske oružane snage zaobišle su najmoćnije vojske sveta u pogledu udela moderne tehnologije u strateškim nuklearnim snagama, izjavio je u petak general armije ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu u okviru maratona Novo znanje.

Sergej Šojgu (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

"Danas imamo, ako govorimo o strateškim nuklearnim snagama, nivo modernosti od 86%. Nijedna vojska u današnjem svetu nema takav nivo. To su vrlo visoki pokazatelji", naglasio je Šojgu.

Ako govorimo o svim ostalim rodovima oružanih snaga, onda „tamo imamo praktično svuda, u celoj vojsci, nivo modernosti iznad 70%, a ova cifra i dalje raste“.

Ministar je podsetio da je predsednik Rusije Vladimir Putin obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da ruska vojska bude moderna.

„Naravno, napravljen je ogroman skok, a započeo je, inače, istorijskim standardima ne tako davno, kada je postalo jasno da je potrebno preduzeti drastičnije mere, a usvojen je i veliki program za reformu našeg armije “, rekao je šef ruske vojske.

Šojgu je dodao da se snaga ruske vojske takođe povećava zbog činjenice da je industrija „na prilično pouzdanom, solidnom koloseku“. Još jedim važnim faktorom nazvao je planirani pristup, kojim je posebno, prema njegovim rečima, rešeno pitanje kontrole sredstava izdvojenih za državni nabavke iz namenske industrije.

O bilansu nasilja u Gazi pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA