Najnovije

"Zvezda u Evroligi bez obzira na ishod finalne serije ABA lige protiv Budućnosti"

Kako stvari stoje, pobednik VTB lige u ovoj sezoni neće imati sigurno mesto u Evroligi za narednu takmičarsku godinu. Prrema navodima RIA Novosti, odnosno Ruske agencije za međunarodne informacije, to mesto će pripasti ekipi Zenita iz Sankt Peterburga.

Košarkaši Zvezde (Foto: Jutjub)

- Prethodno je najbolji tim VTB lige ne računajući CSKA, koji ima dugoročnu licencu, dobijao mesto u Evroligi za iduću takmičarsku godinu. U sezoni 2021/22, Rusiju će u ovom takmičenju sigurno predstavljati Armejci i Uniks - navela je ruska informativna agencija.

Podsetimo, u polufinalu VTB lige trenutno igraju CSKA i Zenit i jednom paru, odnosno Lokomotiva Kubanj i Uniks u drugom. Ako se kojim slučajem Lokomotiva domogne finala, a ekipa iz Sankt Peterburga to ne učini, ne bi bilo čudno da Železničari "izvise" za mesto među najboljim ekipama u Evropi.

A onda - bomba. RIA Novosti na osnovu neimenovanog izvora tvrde da će se u Evroligi pored Zenita naći i Crvena zvezda.

- Informacija da će se najbolji tim VTB lige, ne računajući CSKA, dobiti zagarantovano mesto u Evroligi za sledeću sezonu nije tačna. Čelnici će sami odrediti ko će popuniti dva upražnjena mesta, ali oko toga nema posebnih zagonetki. Klubovi koji će verovatno dobiti poziv su Zenit i Crvena zvezda - piše u navodima RIA Novosti.

Za sada je poznato ukupno 16 od 18 učesnika Evrolige za narednu sezonu. To su Barselona, Real Madrid, Baskonija, Fenerbahče, Anadolu Efes, PAO, Olimpijakos, Olimpija Milano, Žalgiris, CSKA Moskva i Makabi Tel Aviv koji imaju dugoročne licence, Bajern i Asvel će to imati od naredne sezone, Alba je "zaradila" dvogodišnju specijalnu pozivnicu, a Monako i Uniks sledeće godine će igrati u Evroligi kao finalisti Evrokupa.

Šokantne dokaze o Maradoninoj smrti pročitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA