Najnovije

ALEPO U PLAMENU! Turska frakcija otvorila vatru na civile! (FOTO/VIDEO)

Članovi proturske frakcije Sultan Murad otvorili su vatru na gomilu demonstranata koji su protestovali protiv sprečavanja ulaska raseljenih porodica iz mesta Um Batna u mesto al-Kuneitra, na prelazu Abu al-Zendin u oblasti Alepa.

Divizija "Sultan Murat". (Foto: Jutjub)

Članovi frakcije napali su demonstrante i medijskog aktivistu i žestoko ih pretukli.

S druge strane, demonstranti su skinuli zastave frakcije sultana Murada sa vrha autobusa i automobila na prelazu Abu al-Zendin, izražavajući svoj bes.

U međuvremenu, troje civila zadobilo je razne povrede zbog ovog haosa, dok su proturske frakcije na prelaz dovele vojno pojačanje u pokušaju da rasteraju gomilu.

Ranije su izvori Sirijske opservatorije izvestili o raspoređivanju stotina pripadnika "Nacionalne vojske" koju podržavaju Turci na prelazu Abu al-Zendin u selu al-Bab u istočnom Alepu, gde su sprečili demonstrante da dođu do konvoja raseljenih porodica, koje su je evakuisana iz mesta Um Batna u mesto al-Kuneitra, jer su ove porodice još uvek u rascepu između vladinog kontrolnog punkta i kontrolnog punkta "Nacionalne vojske".

Štaviše, pripadnici Nacionalne vojske napali su nekoliko demonstranata koji su pokušali da dođu do raseljenih porodica. Konvoju je još uvek onemogućen ulazak u područja pod kontrolom frakcija, po naređenju turske obaveštajne službe.

Bećković o godišnjici nezavisnosti Crne Gore! Više o tome OVDE.

Izvor: SOHR

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA