Najnovije

HRVATI REKLI "NE" KOLINDI: Prema poslednjim istraživanjima, Kitarovićka pukla!

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izgubila je poverenje većine građana te zemlje, pokazuje poslednje istraživanje agencije Ipsos.

Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Jutjub)

Kako se navodi u istraživanju koje je prenela Nova TV, hrvatsku predsednicu ne podržava 52 odsto ispitanika, 42 odsto je podržava, dok šest procenata ispitanih građana nije želelo da se izjasni.

Premijerka Rumunije najavila referendum za strože kazne za ubistva, silovanje i pedofiliju

U ovom trenutku Kolinda Grabar Kitarović može da računa samo na većinsku podršku biraca HDZ, tacnije njih 81 odsto. 

Ovo je najlošiji rejting predsednice od oktobra 2017, navodi portal Indeks, podsećajući da je njen prethodnik Ivo Josipović za svoj rad u isto vreme svog mandata 2014. godine, imao veću podršku. 

Ivu Josipovića tada je podržavalo 59 odsto, a nije ga podržavalo 34 procenta ispitanih, navodi Indeks. 

Kolinda Grabar Kitarović je, međutim, i dalje ubedljivo prva na listi najpopularnijih politicara, ali i tu procenti opadaju, navodi Indeks. Kada je u pitanju popularnost hrvatskih političara, nju podržava 54 odsto, a ne podržava 40 odsto ispitanih. 

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je drugi na listi najpopularnijih političara, ali daleko ispod predsednice. NJegov rad podržava 36 odsto, a ne podržava njih 57 odsto. 

Mislav Kolakušić, koji je bio najveće iznenađenje izbora za Evropski parlament (EP) u Hrvatskoj, kada je kao nosilac nezavisne liste osvojio jedan mandat u EP, treći je na listi najpopularnijih političara.

Prema istraživanju Ipsosa, on može da računa na 32 odsto podrške ispitanika, dok se 36 procenata izjasnilo da ga ne podržava.

Iz Evropske komisije hrvatskim vlastima stigle su nezvanične informacije da je Hrvatska ispunila sve tehničke uslove za pristup prostoru Šengena. Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA