Najnovije

UBIJENA DECA NA NASLOVNOJ STRANI: Izraelski list objavio fotografije nastradalih mališana

Na naslovnoj strani izraelskih dnevnih novina Haarec objavljene su fotografije 67 palestinske dece i tinejdžera koji su izgubili život u poslednjim sukobima između Izraela i Pojasa Gaze.

Palestina (Foto: Pixabay)

„Ovo je cena rata”, piše na naslovnoj strani lista uz portrete ubijenih.

Te dnevne novine, najstarije u Izraelu, u saradnji s NJujork Tajmsom objavile su fotografije, godišta i priče žrtava koje su imale između šest meseci i 17 godina, javlja Tanjug.

Ukupno su u izraelskom bombardovanju ubijena 254 Palestinca, navodi ministarstvo zdravstva Gaze, a četvrtina poginulih su deca, prenosi portal Indeks.

Haarec je priče o ubijenima objavio manje od nedelju dana nakon što je na snagu stupilo primirje kojim je završena poslednja eskalacija sukoba između Palestinaca i Izraela, a u vreme dok u Izraelu traje politička kriza zbog četvrtog neuspelog pokušaja premijera Benjamina Netanijahua da formira vladu u poslednje dve godine.

Izraelska vojska objavila je da je određen broj dece poginule u Gazi ubijen „pogrešno usmerenim raketama palestinskih ekstremista”. U Izraelu je u najnovijem sukobu ubijeno 13 ljudi, uključujući petogodišnje dete i 16-godišnjaka.

Koga traži Luganska Narodna Republika, saznajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA