Najnovije

ADVOKAT LUKIĆ UPOZORAVA: Karadžićeva bezbednost dovedena u pitanje, Mladiću bi moglo da se dogodi isto

Branilac srpskih optuženika pred Haškim sudom advokat Branko Lukić izjavio je Srni da je bezbednost bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića izvesno dovedena u pitanje njegovim upućivanjem u zatvor u Englesku, te ocenio da bi se i njegov branjenik general Ratko Mladić mogao naći u sličnoj situaciji u budućnosti.

Karadžić i Mladić (Foto: Jutjub)

Lukić je naglasio da država Srbija mora da nađe način da zaštiti i spasi Srbe koji služe po zatvorima u svetu, i da taj zahtev treba da ide prema Savetu bezbjednosti UN, koji je i osnovao ovaj tribunal.

- Mi moramo da nađemo način da branimo naše ljude, koji su još u nadležnosti Haškog tribunala od samovolje predsednika tog suda Ađijusa. Očito je da on radi sve u korist naše štete - rekao je Lukić.

On je ocenio da je upućivanje Karadžića na služenje doživotnog zatvora u Englesku još jedna pakost predsednika Haškog tribunala (sada Mehanizma) Karmela Ađijusa.

On je podsetio da Ađijus ne pušta ljude na privremenu slobodu, traži dodatne uslove.

- Evo, poslednja je ta pakost da je poslao Karadžića u Englesku, znajući kakvi su uslovi tamo. Nema nikakve neizvesnosti da neće biti napadnut u zatvoru u Engleskoj, znajući strukturu tamošnjih zatvorenika - naveo je Lukić.

On je ocenio da je priča nekadašnjeg generalnog sekretara UN Butrosa Galija iz 1993. godine da osuđenici ne mogu da služe kaznu na prostoru bivše Jugoslavije prevaziđena i da su se vremena promenila.

Da li mi nešto dugujemo Nemačkoj, saznajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA