Najnovije

SPREMA SE POTPUNO LUDILO! AMERIKA RASPOREDILA BOMBARDERE I UPUTILA SIGNAL MOSKVI! Da li SAD žele da izguraju Rusiju sa Arktika?!

Sjedinjene Američke Države su rasporedile bombardere B-1 u vazduhoplovnoj bazi Orland u Norveškoj kako bi dale znak Rusiji, piše američki portal „19fortyfive“.

B 52 (Foto: Jutjub)

„Poruka Moskvi bila je kristalno jasna: američka vojska može da sprovodi operacije u strateški važnom regionu Arktika“, navodi se u članku američkog portala.

Postoji mogućnost da su ovi avioni završili svoju misiju u Norveškoj i da se vraćaju kući. Ipak, Američko ratno vazduhoplovstvo je potvrdilo svoje namere da učvrsti svoje pozicije u regionu, poslavši tamo bombardere B-52 „Stratofortres“ radi zajedničkih manevara sa norveškim lovcima F-16 „Fajting falkon“.

Bombarderi B-52 su raspoređeni i u drugim delovima Evrope i Indopacifičkog regiona, navodi autor.

„Brzina, širina primene i borbena gotovost naših strateških bombardera imaju presudnu ulogu u našoj sposobnosti za obuzdavanje potencijalnih protivnika i u signalizaciji naše nepokolebljive podrške saveznicima i partnerima“, izjavio je američki admiral Čarls Ričard.

Moskva poslednjih godina beleži veću aktivnost NATO avijacije pored svojih granica. Ruski lovci često poleću kako bi presreli i pratili avione Alijanse.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je pojasnio da NATO nema samo izviđačke letove, već i vežbe sa simuliranim vazdušnim udarima na teritoriju Rusije. Naglasio je da Moskva nema drugog izbora osim da bude jaka i spremna za borbu i potvrdio da Ministarstvo preduzima sve potrebne mere kako bi to ispunilo.

Blokiran Bosfor. Brod izgubio kontrolu, haos kod Istanbula. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA