Najnovije

NAVIJAČI JUNAJTEDA HTELI DA ZAPALE ČELNIKE KLUBA: Delove stadiona nosili gradom! Užasne scene u Mančesteru (VIDEO)

Utakmica 34. kola Premijer lige između fudbalera Mančester junajteda i Liverpula odložena je iz bezbednosnih razloga, pošto su navijači mančesterskog kluba ušli na teren Old Traforda.

Haos u Mančesteru (Foto: printskrin)

Duel je trebalo da počne juče u 18.30, ali su se par sati pre toga navijači Mančestera okupili ispred "Old Traforda". Uspeli su da probiju redarsku službu i ubrzo su bili na terenu, bilo je jasno da utakmica neće početi u predviđenom terminu.

Navijači su besni zbog klupskih odluka, pogotovo jer su pristupili Superligi Evrope koja je kroz 48 sati doživela fijasko. Najviše su na udaru Glejzeri, vlasnici Junajteda, zbog njih su se i pred stadionom danas okupili navijači. Međutim, sve je preraslo u jedan veliki incident kada su pristalice kluba probile barijere i upali na igralište čuvenog stadiona.

Društvenim mrežama kruži i fotografija grupe navijača koji su rešili da sa "Old Traforda" ponesu suvenir, korner zastavicu "crvenih đavola" kojom su mahali kroz grad.

Utakmica je trebalo da počne u 17.30 na Old Trafordu, ali su nekoliko sati pre toga navijači Mančester junajteda upali na stadion i ušli na teren iz protesta protiv vlasnika, porodice Glejzer. Navijači, njih nekoliko stotina, probili su ogradu i upali na teren, gde su uzvikivali poruke protiv vlasnika kluba, a neki su upalili i baklje. Obezbeđenje je izbacilo navijače, koji su ljuti zbog uloge kluba u osnivanju evropske Superlige i načina vođenja kluba. Većina navijača protestovala je ispred stadiona.

Početak utakmice je prvo bio pomeren, ali je zatim odlučeno da se duel odloži.

"Posle razgovora policije, Premijer lige, klubova i lokalnih čelnika, naša utakmica protiv Liverpula je odložena iz bezbednosnih razloga u vezi sa današnjim protestom. Razgovaraćemo sa Premijer ligom o novom terminu", navodi se u saopštenju Mančester junajteda.

"Naši navijači su strastveni prema Mančester junajtedu i mi u potpunosti priznajemo pravo na slobodno izražavanje i mirne proteste. Međutim, žalimo zbog ometanja ekipe i postupaka koji su druge navijače, osoblje i policiju doveli u opasnost. Zahvalni smo policiji na podršci i pomoći ćemo joj u narednim istragama", piše u saopštenju.

Takođe, nekoliko stotina navijača protestovalo je i ispred hotela u kome su smešteni igrači Junajteda.

Fudbalski klub Liverpul podržao je odluku o odlaganju.

"Naš stav je da bezbednost mora biti prvi faktor u odlučivanju, s tim što je sposobnost da se obezbedi sigurno okruženje za učesnike, osoblje i druge poseban prioritet. Očigledno je da danas nije bilo moguće to garantovati zbog situacije koja je brzo eskalirala. Nastavićemo da razgovaramo sa Mančester junajtedom, Premijer ligom i lokalnim vlastima kako bismo pronašli odgovarajući datum za novi termin odigravanja utakmice", naveo je Liverpul.

Sumo rvač umro nakon što mu je rival slomio vrat. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA