Najnovije

DVOSTRUKI ARŠINI KRIVOKAPIĆA: Ne dotiče ga uriniranje po srpskoj svetinji, ali zato "trči" u Pljevlja da brani ovaj objekat

Sramotno skrnavljenje crkve Svetog Nikole u Kotoru proteklo je bez adekvatne osude svih društvenih aktera u Crnoj Gori.

Zdravko Krivokapić. (Foto: Vlada CG)

Premijer, ministri, predsednik države, predsednik Skupštine, političke partije vlasti i opozicije, NVO, NATO, Delegacija EU i strane ambasade u Podgorici, raznorazni nezavisni analitičari i borci za ljudska ostali su nijemi na skaradni incident u noći između 2. i 3. maja kada su trojica kotorskih sportista, vaterpolista Primorca i DPS odbornik Danilo Adžić, fudbaler Bokelja Miloš Banićević i karatista Filip Krivokapić, urinirali na ulaznim vratima crkve Svetog Nikole u Starom gradu i tom prilikom napali ženu sveštenika Nemanje Krivokapića.

- Pomenutog dana u 00:20 časova videla sam tri pijana momka, a potom čula kako izgovaraju, citiram "Hajde da pi*amo po crkvi". Jedan od njih je prišao ka Crkvi Svetog Nikole, počeo da otkopčava i spušta pantalone. Ja sam zatim uzviknula da ću zvati policiju, da bi mi jedan od tih momaka rekao – "Šta je srpska k*rvo ili d*oljo" - navodi se u zapisniku koji je napravila policija nakon što je uzela izjavu od supruge kotorskog sveštenika Nemanje Krivokapića.

Ona je izjavila da su pomenuti sportisti potom bacali staklene predmeta prema njenoj kući i nastavili da je vrijeđaju i da joj prijete.

- Gađaj k*rvu srpsku, ajde ajde, ajde - kaže ona.

Svi gore navedeni društveni akteri zaparali su nebo osudama kada su se na tapetu huligana našle džamije i objekti Islamske zajednice u Pljevljima, Nikšiću i Podgorici. I to sa pravom.

DPS se nije ogradio od postupka svog odbornika u Skupštini opštine Kotor, čak nisu ni demantovali da je Adžić učestvovao u incidentu. Od EU, stranih ambasada, NVO i nezavisnih analitičara i boraca za ljudska prava, kao ni od ostalih opozicionih partija nismo ni očekivali reakciju povodom preksinošnjeg nastupa uvaženih sportista.

Po njima, taj incident nije vredan njihovog uvaženog stava i treba ga ostaviti pod tepih.

Najneprijatnije iznenađenje ipak predstavlja nereagovanje premijera Zdravka Krivokapića i predsednika Skupštine Alekse Bečića, trenutno najvećih crkvenih zaštitnika i zastupnika.

Setimo se samo kako je premijer Krivokapić otrčao u Pljevlja nakon incidenta kada su na objektu Islamske zajednice polomljena stakla i ispisani neprimjereni grafiti. Tada je premijer brže bolje otišao u najseverniji grad u Crnoj Gori i  zajedno sa pravoslavnim sveštenicima  ispred Husein-pašine džamije razvio transparent "Ne damo svetinje".  Gest za divljenje! Međutim, sedam meseci kasnije kada  se na najprizemnijem udaru našla srpska svetinja u Kotoru i sveštenikova žena, od premijera ni java ni glasa, čak ni tvit nije zavredio taj skandal- što je za svaku osudu, pogotovo ako se uzme u obzir da je premijer vjernik! Ni to što je vernik nije ga natjeralo da se oglasi povodom ovog nemilog događaja.

Da li će premijer uložiti svoj autoritet da se vinovnici ovog nemilog događaja izvine supruzi sveštenika Nemanje Krivokapića, kao što je uradio u slučaju "napada" na najboljeg sportskog novinara u Crnoj Gori Nebojšu Šofranca, kada je najavio da je izdejstvovao izvinjenje Šofrancu od strane Vladimira Vukovića, videćemo?

Do sada, jedino su predsednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i potpredsednica Skupštine Crne Gore i poslanica DF-a Branka Bošnjak smogli snage da osude incident u Kotoru od pre dve noći, a ostalima neka služi na obraz ćutanje, naročito onima kojima odlazak u crkvu ili manastir služi za skupljanje jeftinih političkih poena.

Nema legalizacije marihuane u Srbiji! Više o tome OVDE.

Izvor: borba.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA