Najnovije

SLOVACI ZADALI ŠAMAR SVOJOJ VLADI: Istraživanje o podršci Rusima zabrinjava EU

Po proceni agencije Globsek čak 72 posto Slovaka smatra Ruse braćom i time je posle Srbije druga evrpska država koja najviše uvažava Ruse i Rusiju.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Posle dešavanja u Republici Češkoj, Vlada Slovačke je iz solidarnosti sa Česima izbacila trojicu ruskih diplomata ali se sa time neslaže većina građana ove države. Dan posle izjave ministra Korčoka, koji je rekao da ne želi loše odnose sa Rusijom, u Rusku ambasadu u Bratislavi stigli su Slovaci sa cvećem i slavenskom trojbojkom da se lično izvine ambasadoru Rusije za korake slovačkih vlasti sa kojima se Slovaci ne slažu kao i razne političke stranke, pokreti i organizacije koje su takođe uputili pisma Ruskoj ambasadi gde se kaju za poteze vlasti Slovačke koja je trenutno  u dubokom razvratu .

Po istraživanjima 79 posto Slovaka želi kraj nove pro-američke vlade i predhodnih dana su predsednici države Zuzani Čaputovoj dali  600 000 potpisa za referendum.

U Slovačkoj su se juče pojavili i bilbordi na kojima piše “Hvala na oslobođenju, ne želimo rat sa Rusijom” iza kojih stoji bivši predsednih slovačke skupštine  Jan Čarnogurski , advokata i predsednik udruženja Slovačko-ruskog prijateljstva. On kao bivši poličar i advokaa oštro kritikuje poteze Češke  i osuđuje histeriju i rusofobiju  koju šire media.

- Mi želimo pokazati drugu sliku Slovačke i to baš sad u maju kada smo bili oslobođeni od ruske strane, ovi bilbordi se nalaze na svim mestima Slovačke – rekao je on.

Izvor: Pravda/Rene Poluh

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA