Najnovije

PUTIN I ERDOGAN RAZGOVARALI: Situacija se mora hitno rešavati!

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan razgovarali su danas o trenutnoj situaciji u Siriji i ukazali na konstruktivnu ulogu učešća njihovih zemalja u političkom rešenju.

Redžep Tajip Erdogan. (Foto: ria.ru)

- Ukazano je na konstruktivnu ulogu interakcije Rusije i Turske u cilju postizanja veće stabilnosti u Siriji - navodi se u saopštenju Kremlja.

- Dve strane su izrazile nameru za koordinisanu akciju kako bi se unapredio dijalog između sirijskih stranaka u okviru Ustavnog komiteta, kao i da bi se postigao kompromis u ratu protiv ostataka terorističkih grupa širom Sirijske Arapske Republike.

Pregovori u Astani o Siriji započeli su u januaru 2017. godine, pod nadzorom Rusije, Turske i Irana, što je dovelo do sporazuma o uspostavi oblasti "deeskalacije i prekida vatre između oružane opozicije i vladinih snaga, čime su uspostavljeni temelji za uspostavljanje ustavnog komiteta koji traži izmenu sirijskog ustava u skladu sa rešenjima za izlazak iz krize koju Sirija proživljava od 2011. godine."

Ukrajina iskopala 400 kilometara protivtenkovskog rova na granici sa Rusijom Više o tome OVDE.

Izvor: Sputnik Arabic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA