Najnovije

RUSKA PRAVOSLAVNA CRKVA O SLUŽENJU VOJNOG ROKA: Vojska leči, oduvek je bila škola života

Obavezno služenje vojnog roka pozitivno utiče na formiranje karaktera vojnih obveznika i nema razloga za njegovo ukidanje, rekao je episkop Savatije (Zagrebeljni), šef Sinodalnog odeljenja za odnose Crkve sa oružanim snagama i organima reda u intervjuu za RIA Novosti.

Crkva i vojska (Foto: Centralni vojni okrug)

Ranije je šef odeljenja za spoljne crkvene odnose Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Ilarion, govorio u prilog potpunog prelaska ruske vojske na ugovornu osnovu. Prema njegovom mišljenju, obavezno služenje vojnog roka trebalo bi da postane stvar prošlosti, a prelazak Oružanih snaga Rusije sa regrutne osnove na ugovorni princip „biće bolji za borbenu efikasnost vojske“.

"Ovo je privatno mišljenje i ono bi trebalo da bude u slobodnom društvu, uključujući i crkveno okruženje. Ali reći ću: da, vojska će proći bez regruta, ali da li će društvo preživeti - ako ne postoji prilika za sve zdrave mlade muškarce da prođu vojnu školu - veliko je pitanje ... Biće još teže boriti se protiv egoizma mladih u eri potrošnje “, rekao je vladika Savatije.

Prema njegovom mišljenju, vojska „prilično vešto i efikasno leči“ takve manifestacije i nije slučajno što je „oduvek bila škola života za mladiće i građane Rusije“.

Šta Ukrajina radi na granici sa Rusijom, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA