Najnovije

VUČIĆ PORUČIO: Ako Priština podnese tužbu za genocid, garantujem da će Srbija izaći kao pobednik!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da "garantuje" da će u slučaju da Priština podnese tužbu za navodni genocid na Kosovu, Srbija "iz svega toga izaći kao pobednik". 

Aleksandar Vučić. (Foto: predsednik.rs)

Komentarišući takve najave prištinskih političara, Vučić je kazao da oni to pitanje ne mogu sami da pokrenu jer nisu suverena zemlja."Moraće to da urade pod tuđom zastavom a to bi onda izazvalo druge vrste komplikacija ali garantujem da će Srbija iz svega toga izaći kao pobednik", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu.

Kazao je da ga u narednom periodu očekuje "mnogo važnih" sastanaka, između ostalih i sa generalnim sekretarom NATO pakta Jensom Stoltenbergom u Briselu. Vučić je rekao i da se "dugo" nije obradovao nekom pismu, posebno ako dolazi iz Brisela, kao što se obradovao pismu koje mu je u vezi sa saradnjom sa EU na izgradnji brze pruge Beograd-Niš-Preševo uputila predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

"Time ćemo da uštedimo 700-800 miliona evra, to ćemo da dobijemo od evropskih poreskih obveznika ali to neće da promeni njihovo mišljenje o Kosovu", kazao je Vučić.

Makron poslao vojni brod u Lamanš! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA