Najnovije

STIGLA NAS JE NJIHOVA RUKA I U SRBIJI! Hrvati nam okupiraju Kosovo, a on ne sme da kaže "Jasenovac je genocid"!

Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu i Metohiji.

Ko je ovaj čovek? (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić je zapitao zašto je nekome potrebno da se hvali i da učestvuju na takav način.

"Mogli su da odbiju Kfor, ali su sa namerom doneli takvu odlkuku da bi dodatno unizili Srbiju. Primili smo poruku i razumeli", istakao je Vučić nakon obilaska mobilnog punkt za vakcinaciju u selu Zvečka kod Obrenovca povodom najave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana da će njegova zemlja na KiM formirati vojni kamp.

Srbima na Kosovu i Metohiji koji su zbog ovoga zabrinuti, poručio je da se ne brinu i da će za nekoliko dana ići u Brisel gde će razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, jer, kako ističe, želimo da izbegnemo sukobe i sačuvamo mir.

"Svi oni koji misle da će biti novih Oluja, novih pogroma i proterivanja življa, moja poruka i garancija je da se to neće desiti", istakao je predsednik Srbije, dodajući da su svi oni jaki, ali da to što su planirali neće da se dogodi.

On je ukazao i da Hrvatska iako je priznala nezavisnost Kosova ne može da se pravi da ne zna šta Srbija misli o KiM, da se pravi da ne zna da je to naša teritorija i da na njoj živi veliki broj Srba koji imaju sećanje na stradanja u prošlosti.

"Ne može niko da vas unizi, već možete samo sami ako se nedolično ponašate", dodao je predsednik.

Vučić je naveo i da će poruka sutra biti poslata i iz Gradine gde će se obeležavati proboj i stradanje srpskih žrtava u Jasenovcu, kao i pobeda nad nacizmom u Drugom svetskom ratu.

Predsednik Srbije istakao je da su mnogi mislili da je sa Srbijom završeno, da je zauvek poražena i ponižena i sada kada je počela da se diže, to im ne odgovara.

Ipak, pominjući Jasenovac, treba podsetiti da je Vučić nedavno dvaput odbio da se izjasni da je u Jasenovcu bio genocid. On je to kategorički odbio gostujući u sarajevskoj emisiji Fejs, rekavši da kao predsednik nema to pravo, jer ćemo onda imati sto godina sukoba sa Hrvatima. I evo nakon toga, Hrvati planiraju da okupiraju teritoriju Srbije i da nam se posprdno smeju uz zvuke Tompsona i stihove njegove pesme “stići će vas naša ruka i u Srbiji”, koji se na ovaj morbidan način obistinjuju.

Vučić je, obilazeći punkt za vakcinaciju u mestu Vrelo kod Uba, na pitanje zašto Srbija svima smeta, a vezano za predstojeće izbore u Herceg Novom, odgovorio tako što je doveo u vezu to što je Srbija posebno 1999. i 2000. ponižavana, ekonomski uništavana opštom pljačkom i da se ponašala poput neke vazalne zemlje prema kolonijalnim silama, a da je danas zemlja počela da se diže.

"Nismo pokazivali ni nacionalni ponos ni nacionalno dostojanstvo, nismo stvari nazivali pravim imenom. Agresiju smo nazivali intervencijama, a sada smo počeli zemlju da dižemo", rekao je predsednik.

Zato, kako je rekao, treba da postavimo pitanje zašto bi crnogorske komite Đukanovića trebalo da se raduju zbog uspeha Srbije, ili zašto bi se, oni u Hrvatskoj koji su se radovali progonu Srba u "Oluji", koji su de fakto sahranili Srbiju i računali da će zauvek biti neuspešna, radovali našem uspehu.

"Srbija se diže. Prvi put posle mnogo godina srpska vojska prestigla je Hrvatsku. Očekujemo ove godine da pređemo 50 milijardi apsolutne vrednosti BDP-a. Kada sam postao premijer to je bilo svega 34 do 34,5 milijardi", rekao je Vučić.

Naglasio je da su to činjenice po metodama Eurostata.

Istakao je da moramo da radimo da vratimo Srbiju nazad na mesto na kojem je bila.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije danas želeo da komentariše to što je njegova najava o razgovorima o ujedinjenu SNS-a i SPAS-a Aleksandra Šapića izazvala reakcije pre svega jednog dela opozicije u javnosti, dodajući da je njemu najvažnije šta će reći građani na izborima.

"Ne želim o takvim stvarima da govorim. Vidim da se svi već raduju kako su pobedili na izborima, i ja im čestitam na tome, a konačno ću da čestitam kada se prebroje glasovi", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u selu Zvečka kod Obrenovca.

On je istakao da su za njega najvažniji glasovi građani na izborima, a svetinja - volja naroda, a ne ono što pišu pojedini političari i njihovi mediji.

"A, narod će proceni ko je radio u njegovom interesu", rekao je Vučić.

Hrvati će Arbanasima praviti vojsku, opširnije OVDE.

Izvor: Tanjug, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA