Najnovije

Vedrana Rudan: „Sloboda ima svoju cijenu. Ona nikad nije previsoka“

Za sve ljubitelje Vedrane Rudan, izdavačka kuća "Laguna" ima iznenađenje.

Foto: Rinoo Gropuzzo

Ona je verovatno najčitanija blogerka u regionu. Prati je više od 230.000 čitalaca, a njene objave pregledane su 20.000.000 puta. U svojim knjigama razbija tabue, govori o onome o čemu drugi ćute i u jednom od tekstova poručuje: „Sloboda ima svoju cijenu. Ona nikad nije previsoka.“

Vedrana Rudan je ovoga puta zakuvala nesvakidašnju knjigu „Puding od vanilije“, zbirku kolumni zbog koje će vam krenuti pena na usta. U svom prepoznatljivom stilu, sočno i pikantno, autorka piše o licemernim sveštenicima, korumpiranim političarima, obespravljenim ženama i životu u doba korone.

„Za mene bi bilo mnogo bolje ne objašnjavati kakva je ovo knjiga“, poručuje Vedrana. „Imam problem, uvijek govorim istinu i samo istinu, zato ću vam reći: ne, ovo nije kuharica. Ne bih htjela da pomislite kako ćete uz njenu pomoć naučiti kuhati puding od vanilije, pa kad shvatite da to nije to, krenuti nazad u Lagunu i tražiti povrat novca. Ovo nije kuharica! Knjiga je dobila naslov po jednom od tekstova.“

Šta je to demokratski fašizam, zašto Marija nije abortirala, kako ubijati starce bez hiljadu zašto i kako je biti Evropljanka u Beogradu, samo su neka od pitanja koja postavlja Vedrana Rudan u svojoj novoj knjizi.

Duhovito, dovitljivo, pronicljivo, Vedrana nas suočava sa mnogobrojnim problemima koje nosi život i donosi neumoljiv pogled na svakodnevicu i sve nas.

„Puding od vanilije“, nezaobilazno štivo za sve ljubitelje Vedranine kuhinje i istinske čitaoce-gurmane, možete pronaći od ponedeljka 10. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari i na sajtu.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA