Najnovije

MAKRONU SE SPREMA PUČ! Vojska ga upozorila: "Ne budeš li branio patriotizam..."

Tekst koji je objavljen 21. aprila u nedeljniku i ne prestaje da izazva žestoke kontroverze, Valer Aktuel je rekao da ovog puta očekuje stotine ili čak do 2.000 potpisa. Tekst koji je objavljen jedna strana je podržavala i vidi kao nadu za spasonosni početak, dok je druga strana osudila ovaj pokušaj poziva na pobunu.

Francuska vojska (foto: Jutjub)

Nakon objavljenog prvog teksta koji je uzbrukao javnost Francuske, a čijim je potpisnicima zaprećeno sankcijama, u pripremi je novi vojni forum protiv „raspada“ zemlje, preneo je u petak, 7. maja, časopis Valer Aktuel, od kojeg je zatraženo da ga objavi, pozivajući se na informacije Le Parizijena. „Ovo je novi forum, ovog puta od aktivnih vojnika, koji su mislili da ga objavimo jer smo objavili“ prethodni forum, rekao je Žefru Ležen, urednički direktor nedeljnika. Ovo je tekst u kome su vojnici koji žele da ostanu anonimni, rekao je  za Parizijen.

Potpuno škakljiv tekst  koji je pokrenuo lavinu komentara u političkoj sferi jeste poziv Emanuelu Makronu od strane ,,dvadesetak generala, stotinu visokih oficira i više od hiljadu drugih vojnika” da brani patriotizam, u suprotnom vojnici će biti ,,spremni da podrže politiku koja će uzeti u obzir zaštitu države“. Naime, radi se o tekstu koji je objavio časopis Valer Aktuel 21. aprila, neki su osuđivali kvazi poziv na pobunu dok su drugi ovu vest dočekali kao spasonosni početak.

Žan Kaste, premijer, takođe je odmah reagovao i osudio je inicijativu „suprotnu svim našim republičkim principima“ i optužio RN, koja je pozvala potpisnike da podrže njenu akciju, za „politički oporavak“. Ministar oružanih snaga zahtevao je da se protiv potpisnika, bilo aktivnih bilo u penziji, preduzmu sankcije. Žefru Ležen je rekao za Parizijen da očekuje stotine ili čak do 2000 potpisa, a tekst očigledno puno kruži unutar zatvorenog kruga.

Kako prenosi Le ‘Figaro, tek treba da se ispune uslovi da Valer Aktuel objavi tekst, rekao je menadžer nedeljnika. Žefru Ležen prvo čeka da sazna konačnu verziju foruma, koja prema njegovim rečima još uvek nije doneta, a takođe traži način da može da „overi“ broj potpisnika, istovremeno garantujući poštovanje njihove anonimnosti.

Kakav Dan Evrope i bakrali, Dan pobede, bre! Pogledajte veličanstvenu paradu u Moskvi OVDE.

Izvor: ssup.fr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA