Najnovije

NEKA ČUJU VUČIĆ I EVROPSKA UNIJA: Kosovo je bilo i ostaće Srbija

Predsednik Oslobo]enja Mlađan Đorđević izjavio je danas ispred zgrade Delegaciju EU u Beogradu da su vladavina prava i poštovanje zakona evropske vrednosti, a da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova ilegalna i da se pokušava ostvariti brutalnom silom i prevarom.

Poruka za Vučića i EU (Foto: Oslobođenje)

Aktivisti tog pokreta okupili su se danas ispred Delegacije EU povodom Dana Evrope i Dana pobede u Drugom svetskom ratu, gde su istakli transparent "Neka čuju Vučić i Evropska unija – Kosovo je bilo i ostaće Srbija".

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su "punopravno članstvo u EU uz kompromisno rešenje o pitanju Kosova i Metohije način da se Srbija učini uredjenom i uspešnom", }or]evi’ je upitao Vučića o kakvom je kompromisu reč kada status Kosova rešen Ustavom Srbije, Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, "voljom srpskog naroda i stavom Srpske pravoslavne crkve".

"Aleksandar Vučić može da raspolaže imovinom svog jajinačkog klana, ili svojom kućom u Čipuljićima, ali Kosovo i Metohija pripadaju srpskom narodu koji nikada neće pristati na ucene poput uslovljavanja članstva u EU po cenu odricanja od 17 odsto svoje teritorije", rekao je Đorđević a prenelo Oslobđoenje.

Đorđević je podsetio da je od 2012. do danas vlast Aleksandra Vučića potpisala 48 različitih sporazuma sa Prištinom, na osnovu kojih se Srbija odrekla "suvereniteta na Kosovu i Metohiji u praktično svim oblastima".

"Sada nam spremaju i poslednji, pravno obavezujući sporazum kojim će Vučićev režim da prizna Kosovo i dozvoli mu članstvo u Ujedinjenim nacijama. Upozoravamo Aleksandra Vučića – to neće proći. Srpski narod to neće dozvoliti", naglasio je on.

Kako je Vesić otvoreno rekao da je Vučić tiranin, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA