Najnovije

SRBIMA ZABRANILI ULAZAK NA KOSMET: Grupa zaustavljena na Jarinju

Grupa iz centralne Srbije, koja je organizovano krenula da obiđe manastire na Kosovu i Metohiji, vratila se sa administrativnog prelaza Jarinje pošto im kosovska policija nije odobrila prelazak.

Administrativni prelaz (Foto: MIP privremenih institucija)

Duško Ružičić rekao je za RTS da je grupa građana, uglavnom iz Novog Sada i Beograda, preko agencije imala organizovan aranžman obilaska manastira na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, grupa je stigla oko 15 časova na Jarinje, gde su ih pripadnici kosovske policije zaustavili kako bi sa vlastima u Prištini proverili da li mogu da pređu prelaz.

Ispričao je da odgovor satima nije stizao, a da im je oko 21 sat saopšteno da im jedino preostaje da i dalje čekaju ili da se vrate za Beograd.

Grupa je nakon toga odlučila da se vrati jer je bilo neizvesno koliko dugo bi čekanje dozvole moglo da potraje.

Ranije danas članovima humanitarne organizacije "Stub Kralja Stefana" iz Novog Sada nije dozvoljena poseta KIM, što su saznali preko oficira za vezu, ali bez obrazloženja.

Kako je za Tanjug izjavila Nina Stojanović iz te organizacije, na KiM trebalo da ide 39 putnika kako bi uručili humanitarnu pomoć i obišli svetinje.

Ona je dodala i da članovi te organizacije na svakih mesec i po dana odlaze na KiM i odnose humanitarnu pomoć, kao i da na terenu često doživljavaju neprijatnosti.

Prištinske vlasti zabranile su u četvrtak uveče i ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević da poseti KiM u svojstvu profesora Medicinskog fakulteta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, iako je najava za posetu poslata na vreme i u skladu sa svim procedurama.

Kako je Srbija okrenula leđa Lukašenku, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA