Najnovije

UKRAJINSKI GENERAL PRETI RUSIJI: Gađaćemo vas do Urala

Bivši zamenik načelnika Generalštaba oružanih snaga Ukrajine, general Igor Romanenko, pozvao je vlasti zemlje da počnu da razvijaju vojne rakete. U programu Četvrtog kanala naglasio je da se ne treba u potpunosti oslanjati na pomoć zapadnih zemalja i NATO-a, već stvoriti sopstveno visoko precizno oružje kako bi moglo doći barem do Urala, prenose RIA Novosti.

Ukrajinska vojska (Ilustracija: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Dan ranije, 11. juna, administracija američkog predsednika DŽoa Bajdena najavila je dodeljivanje 150 miliona dolara Ukrajini u okviru novog paketa vojne pomoći. Cilj je očuvanje teritorijalnog integriteta zemlje i poboljšanje interakcije sa NATO-om.

Ministarstvo odbrane Ukrajine naglasilo je da američke vlasti pružaju „neviđenu podršku“ u jačanju odbrambenih sposobnosti i nacionalne otpornosti.

Takođe u petak, šef ukrajinske naftne kompanije Naftogas Jurij Vitrenko rekao je da završetak gasovoda Severni tok 2 povećava rizik od rata. Prema njegovom mišljenju, početak rada gasovoda negativno će uticati na prozapadni stav mnogih istočnoevropskih zemalja.

Snimak likvidacije vojnika LNR pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA