Najnovije

AMERIKANCI U UNAKRSNOJ VATRI MUDŽAHEDINA ISLAMA: "Ašab Al Kaf" udario bez milosti, izvedena četiri napada!

Konvoj koji je prevozio logističke zalihe i opremu za Koaliciju predvođenu SAD našao se na udaru u centralnoj iračkoj provinciji Vavilon.

Američka vojska. (Foto: Jutjub)

Kako se izveštava, konvoj je bio meta nekoliko improvizovanih eksplozivnih naprava dok je prolazio u blizini grada Hilah. Irački izvori nisu prijavili ljudske gubitke tokom napada. Proiranski islamski otpor u Iraku - "Ašab Al Kaf" preuzeo je odgovornost za napad.

Grupa je među prvima započela napade na američke snage u Iraku nakon ubistva Abu Mahdija al-Muhandisa, zamenika komandanta iračkih Jedinica narodne mobilizacije i vođe iranskih snaga Kuds, general-majora Kasema Sulejmanija.

- Nećemo vam dozvoliti da osetite ukus udobnosti i radosti. Američke okupacione snage nalaze se u unakrsnoj vatri mudžahedina islama u Iraku - saopštila je grupa u postu na svom zvaničnom Telegram kanalu posle napada.

Nekoliko minuta posle napada na Hilah, tri konvoja snabdevanja Koalicije predvođene SAD bila su meta na jugu Iraka. Prvi je gađan u blizini grada Nasirija u provinciji Dikar, drugi je napadnut u blizini grada Divanija u provinciji Kadisija, a treći je napadnut u blizini grada Samavah u provinciji Mutana.

Do sada Koalicija predvođena SAD nije uspela da stane na put ovim napadima. Očajnički želeći da dobije informacije o napadima, Vašington je ponudio nagradu od 3 miliona dolara. Međutim, na kraju su im se Iračani smejali na društvenim mrežama.

Vučić koristi TV kao propagandnu mašinu i niko ga ne sputava! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA