Najnovije

MARIN LE PEN PORUČILA: Srbija nema interes da uđe u Evropsku uniju!

Francuska političarka Marin le Pen, predsednica desničarske nacionalističke stranke Nacionalno okupljanje i jedna od glavnih protivnica predsednika Emanuela Makrona na narednim predsedničkim izborima, ukazala je na trend da se u svetu, pa i u EU i Francuskoj, urušava autoritet države te da smatra s obzirom na totalitarne ekcese u funkcionisanju unije, Srbija nema interes da se integriše u EU.

Marin Le Pen. (Foto: Jutjub)

- Podrška Evropske unije iredentizmu ima cilj da oslabi nacije tako što će ih rasturiti. Radikalno se tome protivim - istakla je le Pen u intervjuu za srpske medije.

Pokret kojem predsedavam, kako je rekla oduvek se protivio nezavisnosti Kosova, vodeći računa o tome da se ispoštuje Rezolucija 1244, koja usvojena 10. juna 1999. godine, koja je kako kaže potvrdila "posvećenost svih država članica suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Podsetila da se njena partija bori protiv političkog sistema EU koji je "politički usmeren na SAD" i ocenjuje da "s obzirom na totalitarne ekcese u funkcionisanju unije, Srbija nema interes da se integriše".

- Taj sistem EU ignoriše nacionalni suverenitet i primenjuje politiku ucena i pretnji. Protiv Mađarske i Poljske npr. i to samo zbog toga što su ove dve zemlje, s pravom, odbile da im se nameću migrantske kvote. Princip proširenja je zapravo proces prenosa suvereniteta i razvodnjavanja nacionalnog identiteta - ukazala le Penova.

Marin le Pen je sankcije EU uvedene protiv Rusije ocenila kao "samovolju, istorijski kontrasmer i geopolitičku grešku".

- Naši odnosi s Rusijom su od suštinskog značaja za ublažavanje međunarodnih kriza i borbu protiv islamskog fundlamentalizma,a pored toga Rusija je i važan trgovinski partner. Želja da se Rusija isključi iz dijaloga između nacija dovešće do produbljenja međunarodnih kriza i geopolitičkog i ekonomskog ćorsokaka - upozorila je francuska poltičarka Marin le Pen, predsednica desničarske nacionalističke stranke Nacionalno okupljanje.

Vučić koristi TV kao propagandnu mašinu i niko ga ne sputava! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA