Najnovije

AL KAIDA SPREMA VELIKU OFANZIVU NA SIRIJSKE SNAGE: Udariće iz dva pravca uz veliku podršku turske vojske!

Militanti u severozapadnom sirijskom regionu Idlibu pripremaju se za pokretanje velike ofanzive na Sirijsku arapsku vojsku (SAA) na dva različita fronta uz direktnu podršku turske vojske, izvestila je Rus Vesna.

Turska vojska (Foto: Jutjub)

Prema ruskim vestima, militanti, predvođeni Hadžat Tahrir al Šamom (HTŠ), napašće severozapadnu Hamu i severnu Latakiju.

U pripremi za ofanzivu, turska vojska je pojačala isporuke municije militantima. Najmanje 12 kamiona natovarenih granatama i raketama stiglo je u grad al-Bara u južnom Idlibu iz Turske preko graničnog prelaza Kafer Lusin.

- Da bi opravdali ofanzivu, proturski militanti pribegavaće raznim provokacijama protiv vladinih snaga - navodi se u izveštaju Rus Vesne.

HTŠ takođe sakuplja snage na nekoliko linija fronta u Idlibu u pripremama za ofanzivu velikih razmera. Grupa povezana sa Al-Kaidom rasporedila je na desetine boraca, kao i nekoliko borbenih tenkova.

Ruske vazduhoplovne snage pomno prate turske snage i HTŠ. Ranije ove nedelje, ruski dronovi primetili su nekoliko turskih haubica u severozapadnoj Hami.

Ranije ove nedelje, Idlib je doživeo vojnu eskalaciju kada je u nizu ruskih i sirijskih udara ubijeno devet militanata, uključujući glavnog portparola HTŠ-a. Napadi su bili odgovor na ponovne provokacije militanata.

Umesto da radi na održavanju prekida vatre u Idlibu, Turska ohrabruje militante Idliba da sprovedu još više provokacija.

Erdogan se sastaje sa Bajdenom, ima poruku za njega, od Vašingtona očekuje još nešto! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Rus Vesna
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA