Najnovije

DA LI JE VLAST HTELA DA UBIJE NAVALJNOG? Putin odgovorio Amerikancima

Opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji izdržava zatvorsku kaznu, biće tretiran na isti način kao i ostali zatvorenici, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu za NBC.

Aleksej Navaljni (Foto: RIA Novosti)

„Neće se prema njemu odnositi lošije prema bilo kome drugom“, rekao je Putin odgovarajući novinaru na komentar da Navaljni „nije samo još jedan zatvorenik“.

Putin je takođe negirao verziju da je navodno mogao da naredi pokušaj atentata na Navaljnog. „Nemamo naviku nikoga da ubijamo“, rekao je ruski lider, odgovarajući na novinarsko pitanje da li ima neke veze sa mogućim pokušajem atentata na lidera opozicije.

Ranije je portparol Stejt departmenta Ned Prajs rekao na brifingu da američki predsednik DŽo Bajden obraća pažnju na temu zaštite ljudskih prava i da će o njoj razgovarati tokom samita sa ruskim predsednikom. Objasnio je da će se razgovarati o američkim građanima, kao i o opozicionom lideru Alekseju Navaljnom.

Međutim, pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov u intervjuu za CNN, pak, rekao je da Putin nije planirao da razgovara o pitanju Navaljnog tokom samita sa Bajdenom.

Sastanak Bajdena i Putina zakazan je za 16. jun u Ženevi.

Od sredine marta Navaljni se nalazi u Zatvoru br. 2 Federalne kazneno-popravne službe Rusije u Vladimirskoj oblasti u blizini grada Pokrov, gde izdržava kaznu u takozvanom slučaju Iv Roše.

Ranije u maju, sud u Ruskoj Federaciji prepoznao je odbijanje pokretanja slučaja o mogućem trovanju Navaljnog kao legalno.

Sve o novom premijeru Izraela pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA