Najnovije

PAKLENI PLAN PREMIJERA LAŽNE DRŽAVE! Kurti pravi rijaliti u Briselu! U sedište EU dovodi ženu koja ima ovaj zadatak

Aljbin Kurti, premijer lažne države Kosovo i lider 'Samoopredeljenja', planira da napravi primitivni politički rijaliti u Briselu u utorak, 15. juna, za kada je zakazan nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Kurti (Foto: Jutjub)

Kako se saznaje, Kurti će u sedište EU dovesti i 'potpredsednicu parlamenta' Sarandu Bogujevci, koja će pričati kako je sa 12 godina u Podujevu 1999. preživela napad Srba!?! Kurti tako planira da Srbe prikaže kao zločince i agresore, a da sve prave teme dijaloga ostavi po strani. Stručnjaci upozoravaju da Kurti tako od dijaloga pravi 'medijski cirkus' i pitaju da li onda Aleksandar Vučić treba sa sobom da povede decu čije su očeve i rođake Šiptari otimali, klali i vadili im organe?!

Odlično obavešteni diplomatski izvori kažu da je Kurti već detaljno isplanirao kako da 'otme' sastanak u Briselu i da od Sarande napravi 'medijsku zvezdu dana'.

- Kurti će na pregovore sa sobom povesti Sarandu Bogujevci, koja je sada 'potpredsednica kosovskog parlamenta', a školovala se u Britaniji. Ona će imati zadatak da prisutnima na sastanku u Briselu ispriča kako je sa 12 godina preživela napad srpske paravojske na Podujevo... Kurti tako planira da sve druge teme sastanka stavi u drugi plan, da Srbiju prikaže kao državu terorista i da tako potpuno obesmisli dijalog - prenosi izvor.

Komentarišući sve ove navode, profesor bezbednosnih nauka Miroslav Bjegović kaže da je ovo samo nastavak bezuspešnih šiptarskih provokacija.

- Agresor pokušava da sebe predstavi kao žrtvu i za to ne bira sredstva. Srbija je sve krivce za zločin u Podujevu već sama kaznila i osudila. Sa druge strane, za zločine nad Srbima koji su se desili na Kosovu i koji još traju niko nikada nije kažnjen! Šiptarska strana ne želi Srbe na Kosovu, ali ne shvata da je to vekovno srpska teritorija i da će tako zauvek i ostati - ističe Bjegović.

Bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović strahuje da dijalog neće uspeti jer Albanci to nikako neće.

- Kurti hoće da sve učini ličnim, što se u diplomatiji nikada ne radi. On pokazuje nedostatak sopstvenog uverenja i dokaza za ono što tvrdi. Takve stvari nisu prihvatljive. To se ne čini u pregovorima, već samo u sudu. Kurti ovako samo pokazuje da je daleko od ozbiljnog pregovaranja. Ti razgovori ne mogu biti uspešni, jer Kurti nije ozbiljan - naglašava Jovanović.

Pokušaj pritiska

Diplomata Milisav Paić ocenjuje da je ovaj Kurtijev plan provokacija Srbije i pokušaj da se posle presude Ratku Mladiću naša država prikaže kao genocidna

- Sve ovo dolazi neposredno posle presude generalu Mladiću, koja se uveliko zloupotrebljava za podsticanje antisrpskih sentimenata. Kurtijeva ideja jeste nova provokacija kojom se Srbija prikazuje kao genocidna nacija, a Šiptari pokreću pitanje navodnog genocida na Kosovu. On ovo očigledno čini po savetima Zapada, kako bi se Srbija demonizovala i kako bi se oslabila njena pregovaračka pozicija - upozorava Paić.

Činjenice

Šiptarske provokacije poslednjih dana

* Na Crkvi Hrista Spasa u Prištini osvanuo grafit: 'Isus mrzi Srbe'

* Zabranjen ulazak u pokrajinu Dariji Kisić Tepavčević

* Zaustavljen autobus sa humanitarcima iz Novog Sada

* 'Kosovska policija' pretresla crkvu u Prištini

Kurti kuka: Ne mogu na sever Kosova

Takozvani kosovski premijer Aljbin Kurti podneo je parlamentu izveštaj o dijalogu u kojem je kao najveći problem naveo to što on ne može da ide na sever pokrajine!?!

- Srbija nastavlja da podržava svoje paralelne strukture na Kosovu, uključujući ilegalne opštinske strukture na severu i u nekim drugim delovima Kosova. Službenici naše vlade nisu u mogućnosti da idu u zvanične posete severnim opštinama - rekao je Kurti.

Regularna Albanska armija je sprovodila teror na KiM nakon srpskog povlačenja 1999. godine. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA