Najnovije

DOKTOR NESTOROVIĆ SE PONOVO OGLASIO: Jedan tekst ga je uznemirio, tvrdi da svetu preti novo zaključavanje, ali ne zbog korone!

Doktor Branimir Nestorović se ponovo oglasio na društvenim mrežama.

Branimir Nestorović. (Foto: Jutjub)

- Kada i ako oni koji se pitaju odustanu od pandemije, zaključavanje će ostati, ovaj put zbog klimatskih promena - napisao je Branimir Nestorović na društvenoj mreži Vkontakte. 

Nestorović je uz ove reči podelio tekst sa sajta "OffGuardian" u kom autor kritički komentariše tekst Mariane Mazukato, profesorke iz Londona, pod naslovom "Izbegavanje klimatskog zaključavanja" šefica nečega što se naziva Savet za ekonomiju zdravlja za sve, a koji je osnovala SZO.
Prvi put njen članak je objavio u oktobru 2020. godine Project Sindicate, neprofitna medijska organizacija kojoj su novac donirali Fondacija za otvoreno društvo DŽordža Soroša, fondacije Bil i Meinda Gejts i mnogi drugi. 

Sam tekst izveštaja zapravo je prilično zanatski konstruisan, tvrdi se u tekstu koji je objavio Nestorović.

- U bliskoj budućnosti svet će možda morati ponovo da pribegne zaključanjima - ovog puta za rešavanje klimatskih vanrednih situacija - navodi se u tekstu Mariane Mazukato.

U njenom tekstu se navodi i da pomeranje arktičkog leda, besni požari u zapadnim američkim državama i drugde, i curenje metana u Severnom moru, svi su znaci upozorenja da se približavamo prelomnoj tački klimatskih promena, kada će zaštita civilizacijske budućnosti zahtevati dramatične intervencije.

- Prema „klimatskoj blokadi“, vlade bi ograničile upotrebu privatnih vozila, zabranile potrošnju crvenog mesa i uvele ekstremne mere uštede energije, dok bi kompanije za fosilna goriva morale da zaustave bušenje. Da bismo izbegli takav scenario, moramo preispitati svoje ekonomske strukture i učiniti kapitalizam drugačijim. Mnogi klimatsku krizu smatraju različitom od zdravstvene i ekonomske krize izazvane pandemijom. Ali tri krize - i njihova rešenja - su međusobno povezane - tvrdi ona.

Naravno, radi se isključivo o tekstu i mišljenju Mariane Mazukato, koja ukazuje na određene probleme u vezi sa zaštitom životne sredine, te nema dokaza da svetu zaista preti zaključavanje zbog klimatskih promena. U skladu sa slobodom govora, dr Branimir Nestorović misli drugačije i iznosi drugačiju prognozu.

Srđa Trifković otkrio paklene namere "vašingtonske močvare"! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA