Najnovije

HUTI PREGAZILI JUG SAUDIJSKE ARABIJE: Objavili snimke zarobljenih boraca Rijada, nezadrživo napreduju (VIDEO)

Dana 14. juna, Huti (Ansar Alah) su podelili snimke dvanaest saudijskih i sudanskih vojnika koji su zarobljeni tokom nedavne velike kopnene akcije u provinciji DŽizan na jugu Saudijske Arabije.

Huti (Foto: Jutjub)

U operaciji, koja se dogodila početkom ove godine, Huti borci su stigli do grada al-Kobd, na oko 3 kilometra od DŽizana.

Tokom operacija ubijeno je ili povređeno najmanje 80 pripadnika saudijske vojske, sudanskih vojnih i jemenskih snaga. Huti su takođe uništili više od 29 vozila i zarobili gomilu oružja i opreme.

Deset osoblja zarobljenih tokom operacije bili su Saudijci, a dvoje Sudanci.

U kratkim intervjuima, zarobljenici su tvrdili da ih Huti tretiraju dobro i pozvali svoje vlade da rade na njihovom oslobađanju.

Medijsko krilo Hutija takođe je podelilo nikad viđene snimke iz operacije DŽizan. Na snimku se vide intenzivni sukobi sa saudijskim snagama duboko u DŽizanu.

Opsežna operacija u DŽizanu bila je veliki udarac za koaliciju koju predvodi Saudijska Arabija, koja je ignorisala sve snimke i negirala bilo kakav napredak Hutija unutar Saudijske Arabije. Ovaj put će koaliciji biti veoma teško da porekne identitet zarobljenika.

Kako su Sirijci razbili tursku bazu pogledajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA