Najnovije

"500 MILILITARA KRVNE PLAZME, DAVAĆE SE INTRAVENSKI": Ruski naučnici rade na leku protiv koronavirusa, praviće se od krvi pacijenta!

Naučnici ruskog Instituta za hemijsku biologiju i fundamentalnu medicinu spremni su da za 30 dana razviju lek za virus korona zasnovan na krvi pacijenata koji su se oporavili od infekcije, saopštila je pres-služba Instituta.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

Eksperimentalni lek za specifičnu terapiju KOVID-19 predstavlja obogaćenu frakciju antivirusnih imunoglobulina u krvi, izvađenih iz plazme pacijenata koji su se oporavili od virusa korona.

Za lek će biti potrebno 500 ml krvne plazme, a davaće se intravenski.

Naučnici su, pri tome, uvereni da će takav lek biti potpuno sterilan i bez pirogena, odnosno da neće sadržati proizvode metabolizma mikroorganizama.

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara da je uzročnik virus korona.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 875 hiljada slučajeva zaraze, ozdravilo je skoro 185 hiljada, a umrlo više od 43 hiljade ljudi.

Ukupan broj obolelih od KOVID-19 u Rusiji dostigao je 2.777, 190 je ozdravilo, a 24 osobe su umrle.

Američki general: Rusija zna naše slabe tačke, možda se odluči za napad!  Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: rs. sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA