Najnovije

PRIŠTINSKI ANALITIČARI RAZOTKRILI KURTIJA: Evo zašto lažni premijer nikada neće sprovesti odluku o ZSO

Poruka zvaničnog Vašingtona se po prvi put ne podudara sa interesima Kosova, ocenjuju politički analitičari iz Prištine, komentarišući izjavu američkog ambasadora Filipa Kosneta da je u obavezi kosovskih institucija da formiraju Zajednicu srpskih opština.

Aljbin Kurti. (Foto: Jutjub)

Analitičar Fitim Saljihu pozdravlja dobre namere Sjedinjenih Američkih Država koje pružaju veliku podršku Kosovu na njegovom putu izgradnje države, ali u ovom slučaju, kako kaže, treba da shvate da je osnivanje ZSO veoma štetan potez, koji može da izazove nesagledive posledice.

- Ova izjava je očekivana i nema ništa iznenađujuće. SAD se neprestano trude da se predstave kao stranka koja podržava proces dijaloga čak i kada ne sede direktno za pregovaračkim stolom. Stoga ni izjava ambasadora Kosneta nije bila novina. Ali uveren sam da će premijer Kurti ostati dosledan svom principu o nesprovođenju Zajednice srpskih opština. Sam je to nazvao činom izdaje i mislim da neće upasti u zamku da ostane u istoriji kao izdajnik. Verujem da Kurti neće sprovesti zajednicu i da će moći da ubedi američke partnere da je ova ideja štetna - kazao je Saljihu.

Idlib postaje pravi pakao za terorističku zloglasnu grupu! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo onaljn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA