Najnovije

KRENULI NA ZADUŠNICE, ALI NISU STIGLI! Autobus sa vernicima vraćen iz Kosovske Mitrovice za Beograd!

Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli na Zadušnice i u posetu hramova srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Kosovske Mitrovice za Beograd, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Kosovska Mitrovica. (Foto: Jutjub)

Iako su pripadnici kosovske policije prvobitno na Jarinju propustili autobus sa vernicima, oni su presretnuti na putu ka Metohiji i vraćeni na administrativni prelaz u centralnu Srbiju.

NJihova poseta uredno je najavljena preko oficira za vezu, u skladu sa sporazumom i ustaljenom praksom, s obzirom na to da je bilo neophodno da im se, zbog bezbednosti, obezbedi i policijska pratnja, dodaje se u saopštenju.

Grupa vernika trebalo je danas da obiđe grobove svojih preminulih, kao i da posete Visoke Dečane, Svete Arhangele u Prizrenu, Zočište i Veliku Hoču, a da u nedelju u Mušutištu prisustvuju sečenju slavskog kolača u hramu koji je srušen jula 1999. godine "Umesto toga, njima je zabranjeno da na svojoj postojbini zapale sveću i pomole se za svoje mrtve. Ovaj slučaj sramota je za albanske lidere u Prištini koji diriguju ovakvim zabranama, ali je i još jedan pokazatelj međunarodnoj zajednici kakav je odnos Prištine prema Srbima, kada ni grupa venika ne može da obiđe grobove svojih bližnjih", istakao je Petković i dodao: "Zato pitam - do kada će međunarodni predstavnici na KiM tolerisati ovakvo iživljavanje Prištine nad nedužnim ljudima? Šta je njihova krivica? Što su Srbi i što su proterani i etnički očišćeni sa svojih ognjišta? O kakvoj normalizaciji odnosa mi danas govorimo, kada su Srbima na Kosovu i Metohiji uskraćena osnovna ljudska prava?"

Tramp isprozivao Bajdena! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA