Najnovije

LAVROV I ŠOJGU NA ČELU PUTINOVE IZBORNE LISTE: Jedan čovek upadljivo nedostaje

Upadljiv je izostanak sa liste bivšeg predsednika i premijera Dmitrija Medvedeva, koji je predsednik Jedinstvene Rusije.

Šojgu i Lavrov (Foto: RIA Novosti)

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će ministri spoljnih poslova i odbrane biti na čelu liste kandidata vladajuće Jedinstvene Rusije za predstojeće parlamentarne izbore.

Stavljanjem na listu šefa diplomatije Sergeja Lavrova i ministra odbrane Sergeja Šojgua, Putin želi da utiče na bolji rezultat stranke kojoj podrška opada.

I Lavrov i Šojgu su izrazito popularni u Rusiji zbog čvrstog stava u vojnim pitanjima i u odnosu prema Zapadu, prenosi Beta.

Iako će biti kandidati na izborima 19. septembra, oni neće morati da budu poslanici ako budu izabrani.

Upadljiv je izostanak sa liste bivšeg predsednika i premijera Dmitrija Medvedeva, koji je predsednik Jedinstvene Rusije.

Medvedev je u januaru 2020. podneo ostavku na mesto premijera i prešao na manje vidljivu funkciju zamenika šefa Saveta za nacionalnu bezbednost.

Iako Jedinstvena Rusija i dalje dominira ruskom politikom i glavni je Putinov oslonac, podrška birača toj stranci opada.

Prema aprilskom istraživanju Levada centra, za Jedinstvenu Rusiju bi glasalo svega 42 odsto birača, znatno manje nego što je dobijala ranije.

O novom Erdoganovom ratnom pohodu pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA