Najnovije

LUKAŠENKO OŠTRO UZVRATIO KIJEVU! Belorusija istom merom odgovorila na neprijateljski potez Ukrajine!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da Minsk neće primati avione iz Ukrajine, kao odgovor na odluku Kijeva da beloruskim avionima zabrani ulazak u vazdušni prostor Ukrajine

Aleksandar Lukašenko. (Foto: ria.ru)

„Pošto nam je Ukrajina zatvorila vazdušni prostor, onda mi jednostavno nećemo primati avione iz Ukrajine“, rekao je Lukašenko, prenosi Telegram kanal „Pul prvog“, blizak pres-službi predsednika.

Ukrajina je ranije saopštila da od 26. maja ukida avio-saobraćaj sa Belorusijom nakon situacije sa sletanjem aviona kompanije „Rajan er“ u Minsku, i beloruskim avionima je ograničila korišćenje svog vazdušnog prostora.

Avion kompanije „Rajan er“, koji je leteo iz Atine za Viljnus, prinudno je sleteo 23. maja na aerodrom u Minsku zbog saopštenja da je podmetnuta bomba.  Informacija o miniranju nije potvrđena.

Beloruski aktivisti za ljudska prava saopštili su da je osnivač kanala na Telegramu „Neksta“, koji se u Belorusiji smatra ekstremističkim, Roman Protasevič, leteo ovim avionom i da je priveden prilikom provere dokumenata na aerodromu u Minsku. Protasevič je u ovoj zemlji stavljen na spisak lica umešanih u terorizam.

Protiv njega je pokrenut krivični postupak po nekoliko osnova, uključujući i za „organizovanje masovnih nereda“. NJemu preti kazna do 15 godina zatvora. To je izazvalo kritiku Zapada, iako se praksa prinudnog sletanja aviona dešavala i ranije.

Abazović vozi auto oduzet od šiptarskih kriminalaca! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA