Najnovije

NOVA ODLUKA ZA ZLOČINCE OVK! "Ne moraju da se maltretiraju..." - Toma Fila otkrio kako će da im se sudi

Advokat Toma Fila rekao je za Kosovo onlajn da je dobra odluka Specijalnog suda da se četvorici bivših lidera OVK u Hagu sudi u zajedničkom postupku, jer će to ubrzati postupak i smanjiti troškove suđenja.

Toma Fila. (Foto: Jutjub)

- Za Kosovo su, na primer, u isto vreme sudili Milutinoviću, Šainoviću, Pavkoviću, Lazareviću, Lukiću i Ojdaniću. Bilo je šest optuženih u istom događaju. Oni su u početku napravili grupe ljudi kojima će suditi. To je mnogo bolje i brže, nego da se vode odvojena suđenja, pa da se četiri puta dovode isti svedoci. To je dobro i to ubrzava suđenje - rekao je Fila.

On je naglasio da se takav postupak zove "procesna ekonomija" i primenjuje se kada je namera da se smanje troškovi i ubrza suđenje.

- Takav postupak je pozitivan, zato što će svedoci kad budu govorili, govoriti o svoj četvorici. Ne moraju svedoci da se maltretiraju i da četiri puta dolaze na suđenja - rekao je Fila.

Bivši lideri OVK Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići nalaze se u pritvoru u Hagu, jer su pred Specijalnim sudom optuženi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, a iz Specijalizovanih veća saopšteno je da će im biti suđeno u zajedničkom postupku.

Optužnica protiv njih potvrđena je 26. oktobra 2020. godine, a objavljena 5. novembra.

Raketa zemlja-vazduh "skinula" letelicu snaga SAD sa neba! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA