Najnovije

RASKOL U MILOVOJ PARTIJI: Nekadašnji premijer Marković ne poštuje odluke DPS, Đukanović u velikom problemu!

Da odavno tinja sukob na relaciji Milo Đukanović - Duško Marković, potvrđeno je i na sednici Skupštine kada je bivši premijer, za razliku od partijskih kolega, odbio da glasa za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića.

Milo Đukanović. (Foto: predsjednik.me)

Marković se na taj način suprostavio odluci partije, i direktivama da jednoglasno glasaju za smenu ministra.

Sukob, najjačeg dvojca u najjačoj opozicionoj partiji traje već duže vreme, a kulminirao je kada je predsednik DPS-a Milo Đukanović odbio da Markovića vrati na vrh partije, odakle ga je sklonio na Kongresu.

Podsetimo, kada je 17. juna na dnevni red sednice došla smena Leposavića, Marković se nije izjasnio ni za ni protiv, već uopšte nije ni glasao.

Leposavić je tada razrešen, na predlog premijera Zdravka Krivokapića, nakon ministrovih izjava o Srebrenici.

Podsetimo, da je pred smenu Leposavića, poslanik Andrija Nikolić poručio da idu u Skupštinu da bi "sačuvali obraz Crne Gore pred demokratskim svetom".

On je tada potvrdio da Duško Marković nije glasao za razrješenje Leposavića jer "nije glasao ni za izbor nove vlade". Međutim, ako bi se išlo ovom logikom, onda nijedan poslanik DPS-a ne bi glasao za smenu ministra Leposavića jer niko iz te stranke nije glasao za izbor nove vlade početkom decembra prošle godine.

DPS u poslednjih mesec bojkotuje parlament, ali se i poslanik Marković ranije retko kad pojavio na skupštinskim zasedanjima.

Da li se ovo Marković inati sa ostatkom partije i njenim šefom, ostaje da se vidi. Nakon ostranjivanja iz vrha DPS-a, on bi trebalo da bude predsednik Političkog saveta, ali se ne zna kad bi taj savet trebaki da bude formiran.

Na kongresu 2019. godine, DPS je za predsednika Političkog saveta izabrao Milana Roćena, ali on nikada nije predsjedavao tim telom, već se povukao, makar zvanično, iz vrha stranke.  Đukanović je rekao pre mesec da će Politički savet biti uskoro formiran, ali nije precizirao kada će se to dogoditi.

Ko je Marin Le Pen, najveći Makronov protivnik? Više o tome OVDE.

Izvor: borba.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA