Najnovije

AMERI TVRDE: Novak uzima Vimbldon! Kome se to ne sviđa, neka počne već sad da guta pilule (FOTO)

Novinari NJujork Tajmsa su promenilu narativ o Novaku Đokoviću, koga su dogo osporavali. Novakova titula na Rolan Garosu, posle titanske borbe sa Nadalom i Cicipasom, protiv kojih je preokrenuo, potvrdila je da Novak ne planira da se zaustavi. Došao je do 19. Grend slem titule, na Vimbldonu može da se izjednači sa Nadalom i Federerom, a zatim i da napadne US Open.

Đoković (Foto: Jutjub)

Engleski mediji su čak nedavno pisali da je Novak već sada najveći svih vremena, zbog brojnih rekorda, među kojima se izdvaja činjenica da jedini ima bar dve titule sa svih Grend slemova.

Podsećanja radi, Nadal ima samo jedan Australijan Open, a Federer Rolan Garos.

Sada, NJujork Tajms stavlja Novaka u prvi plan. Nadal je odustao, Federer više nema kapacitet za više mečeva, što je potvrdio na Rolan Garosu, odustavši od nastupa u 4. kolu.

- Sada sedi na ivici istorije koja stvara obavezu za mnoge njegove tvrdoglave mrzitelje: ignorišite ili ismevajte njegov marš, ali najzad, vatrenom i efikasnom Srbinu ukažite čast - navodi se.

Stil igre Novaka nije elegantan kao Federerov, zbog čega su mnogi favorizovali Švajcarca, ali je Đoković potvrdio da je kompletniji teniser od njega.

NJegov minimalistički pristup redefiniše tenisko majstorstvo. U sportu koji odiše estetikom, Đokovićev suženi pristup jednako je podeljiv kao Rotkovi blokovi u boji“, navodi se u poređenju sa čuvenim slikarom Markom Rotkom, poznatom po minimalizmu.

Novaka je autor teksta nazvao Hudinijem, napomenuvši „da nije robot“, kako su ga mnogi do sada često nazivali.

- Godinama se činilo da je muški tenis definisan jednim rivalstvom, Federer protiv Nadala. Dva velika šampiona i dva kontrastna stila. NJihova trajna veza definisala je doba ovog sporta. Tada je Đoković upao i maltretirao ih. On je treći točak, različit od Federera i Nadala u svakom pogledu, uključujući i činjenicu da ne potiče iz dobrostojećih zemalja kao što su Švajcarska i Španija, već iz istočnoevropske zemlje koju navijači ne mogu da pronađu na mapi. Za njegove mrzitelje sve je ovo gorka tableta, koju moraju sve češće da gutaju. Novak sada ima prednost u međusobnim duelima u odnosu na oba najveća rivala. Od 2011. godine osvojio je 18 Grend slemova, sedam više od Nadala i 14 više od Federer.

Novakove lekcije koje 10 godina baš bole Nadala i Federera. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA