Najnovije

IZDAJA PRIJATELJA: "Blokadom beloruskih aviona Vučić ubire poene kod EU da bi još koji mesec mogao da pljačka"

Pridruživanje sankcijama Belorusiji nije u interesu Srbije. Belorusija je prijateljska zemlja, setimo se i posete 1999. godine, i humanitarne i vojne saradnje. Sve što Vučić radi u spoljnoj i domaćoj politici, radi u svom interesu, a ne u interesu Srbije, rekao je za Pravdu Nikola Kosović, generalni sekretar pokreta Oslobođenje, komentarišući informaciju da se se Srbija pridružila sankcijama EU kojima se zabranjuje prelet i sletanje aviona iz Belorusije.

Avioni Belavia neće moći da sleću u Srbiju ni da je preleću (foto: Jutjub)

On podseća i na otkazivanje zajedničke vežbe sa Rusima i Belorusima i slične poteze ove vlasti.  

- Sve što se radi jeste zbog politike izdaje Kosova i Metohije, i cilj je da Rusija odustane od Rezolucije 1244. Rusija je glavni garant poštovanja te rezolucije, a i glavni je partner i prijatelj Belorusije – ocenio je Kosović.

Kako je naveo, Vučić se trudi da svojim potezima pokvari prijateljstvo sa zemljama koje su branioci suvereniteta Srbije, i Kosova i Metohije u sastavu naše zemlje, kako bi našao opravdanje za nove ustupke koje učini prema kosovskoj nezavisnosti.  

- Sve ovo što radi, on igra dvostruku igru od kad je došao na vlast, daje različita obećanja tzv. Istoku i tzv. Zapadu. Rusima se zaklinje na prijateljstvo, a sprovodi rusofobnu politiku. Poslednji skandal je kad je Darko Trifunović na TV Pink optužio Rusiju da stoji iza eksplozije u Čačku. To što izjavljuje na Pinku svedoči da on to govori u ime Vučića – zaključuje generalni sekretar pokreta Oslobođenje.

Međutim, on smatra da Vučić neće moći još dugo da igra takvu igru.

- Mi za to ne dobijamo ništa od Evropske unije, a on možda dobije još neki mesec ili još neku nedelju vladavine da pljačka Srbiju. NJegova procena je da mu je, zarad opstanka na vlasti, isplativo da se zameri jednoj prijateljskoj zemlji – kaže Kosović za Pravdu.

Inače, Brisel je početkom juna zabranio sletanje i prelet beloruskih aviona preko teritorije Evropske unije kao odgovor na to što je Minsk prinudio na sletanje avion Rajan Era kako bi uhapsio beloruskog disidenta Romana Protaseviča koji je putovao tim avionom.

EU je juče saopštila da se Srbija pridružila najnovijim sankcijama protiv Belorusije.

Serija eksplozija u fabrici oružja u Čačku, a razlog je što se primaju narkomani i pijanice na odgovorna mesta u magacinu, opširnije OVDE.

Izvor: Pravda, N.B.

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA