Najnovije

Srpsko-ruski centar “Majak” obeležio Dan sećanja i tuge – dan kada su nacisti napali SSSR

Danas 22.06.2021 na Dan sećanja i tuge – na dan kada su nacisti napali SSSR u drugom svetskom ratu delegacija Srpsko-ruskog centra “Majak” u sastavu: direktor Vladimir Prebiračević sa specijalnim savetnicima Banetom Martinovićem, Miodragom Milikićem, i Dejanom Samardžićem i Prvim savetnikom i atašeom za kulturu Ambasade Rusije Aleksandrom Konanihinom obišli su spomenik poginulog borca Crvene armije u operacijama oslobađanja Srbije od nacista.

Srpsko-ruski centar ''Majak'' i Aleksandar Konanihin (Foto: Majak)

Zajedno su odali su poštu i položili cveće na spomen obeležje stradanja crvenoarmejca Borisa Mihajlovića Korotkova kao što su i nekada u drugom svetskom ratu zajedno naši vojnici oslobađali našu zemlju od okupatora. U spomen na žrtve antifašističke borbe čula se po ko zna koji put ruska reč „Niko nije zaboravljen, ništa nije zaboravljeno”.

Predstavnici Srpsko-ruskog centra “Majak” su ovaj važan datum obeležili i u sledećim gradovima polaganjem cveća na spomen obeležja vojnicima Crvene Armije: Sremska Mitrovica, Vrbas, Novi Sad, Sombor, Topola, Inđija, Beč (Austrija), Srbobran.

Članovi Centra Srđan Srećković, Aleksandar Andrović i Andrija Andrović u Topoli su se posebno iskazali zato što je spomenik vojniku Crvene Armije trebalo prvo očistiti i urediti obzirom da je bio zarastao do te mere da se nije ni videlo gde se nalazi iako je pored prometnog puta. Ali i svim drugim našim članovima koji su po tropskoj temperaturi ukazali poštovanje herojskim podvizima.

Član Srpsko-ruskog centra '’Majak'’ iz Beča Vesni NJežić upućena je posebna zahvalnost za današnje ukazivanje poštovanja kod jednog od najlepših spomenika podignutog u čast poginulih boraca Crvene armije.

Šta je ministar Nenad Popović rekao o 22. junu, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA