Najnovije

5 ZNAKOVA DA ĆE DOĆI DO PREVARE U BRAKU! Jedan će vas posebno iznenaditi

Da li se i vama čini da su preljube u braku postale sve češće, ali i prihvaćenije u društvu? Da vrlo olako prelazimo preko tih informacija sa izgovorom: pa to se od njih i očekivalo, to je normalno u današnje vreme, pa svi varaju samo što to vešto kriju?

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

Čini mi se da je institucija braka i te kako obesmislena i da je stupanje u brak danas vrlo olako i ishitreno, te i da je to jedan od razloga zašto se događaju preljube u njemu.

Rano stupanje u brak

Prva stvar koja mi pada na pamet kada je preljuba u pitanju svakako je rano i ishitreno stupanje u brak. Sve je više mladih parova koji se već nakon par meseci odlučuju na tako zapravo važan korak, nedovoljno se međutim poznajući i ne shvatajući ozbiljnost te reči. Zajednički život veliki je izazov za svakoga od nas, ali kada se obavežemo i papirom, čini se da on postaje izazovniji i zahtevniji. Stupanje u zajednicu bez dovoljnog poznavanja partnera, njegovih navika, načina života čini se kao prvi problem koji može voditi ka preljubi, ali i razvodu. Ponekad nas upravo zajednički život zapravo upozna sa partnerom i utiče na naš odnos prema njemu, stoga je vrlo važno dobro upoznati partnera, ali i možda započeti i zajednički život pre braka kako biste upoznali sve vrline i mane vašeg partnera i kako biste odlučili da li takvog partnera želite kraj sebe.

Nizak stepen samopouzdanja

Možda i najčešći razlog preljube, ukoliko mene pitate, jeste upravo nizak stepen samopouzdanja. Smatram da, samosvesna osoba zna šta želi kraj sebe i da je ono što je odabrala zapravo dovoljno, dok osobe koje imaju nizak stepen samopouzdanja uvek teže za dodatnom pažnjom, lepom reči, odnosno novim partnerom koji će zadovoljiti sve nedostatke koje ima u braku. Nizak stepen samopouzdanja neretko će uticati na pogrešno shvatanje i poimanje odnosa u braku (često ćemo nesigurni u sebe zameriti partneru nešto što je izgovorio, ne shvatajući da zapravo nije tako kao što izgleda u našim ,,nesigurnim“ očima). Takva će se potom nezadovoljstva sobom, ali i odnosom množiti i vrlo često eskalirati prevarom. Stoga, jako je važno da razvijete kod partnera samopouzdanje, ali i da isto gradite u sebi. Samo dve samosvesne osobe mogu da zapravo rade na svom braku i da utiču na njegov kvalitet…

Nedovoljna posvećenost i razumevanje 

Vrlo važna stavka u svakom braku jeste posvećenost istom i rad na njemu. S godinama, novim izazovima, razvojem samih ličnosti partnera menjaju se i naše potrebe, želje, nadanja… Ukoliko o tome pak ne govorimo sa partnerom često ćemo nailaziti na nerazumevanje i nesuglasice koje vrlo često mogu dovesti do nezadovoljstva i prevare. Jako je važno da osetimo kada je vreme da porazgovaramo, da otvoreno i zajedničkim snagama rešavamo probleme i borimo se za svoj brak.

Prevelika privrženost deci

Dolaskom deteta na svet roditelji dolaze u velika iskušenja. Nove navike, zahtevi deteta zasigurno umnogome utiču na same navike roditelja i na njihov prethodni život, samim tim umnogome mogu uticati i na partnerske odnose. Ovaj događaj u životu shvatam kao jedan vrlo važan test koji brak može da očvrsne ili pak da odalji bračne partnere. Majke često svu pažnju posvećuju svojoj deci, zapostavljajući i same seme, a kamoli partnere, zato je vrlo važno u takvom trenutku ipak naći vreme za brak i partnera i ne dozvoliti da nas novi izazov udalji. Deca su dakako najveća radost i zasigurno najveći ponos roditelja, ali samo uz vrlo dobru organizaciju, zajedničku posvećenost i rad na detetu, ali i sebi porodica može biti stabilna i jaka.

Posao

Poslednja, ali nikako najmanje važna stvar koja može uticati na brak i nezadovoljstvo istim jeste posao. Neretko se događa da partner započne da radi na određenoj poziciji koja od njega iziskuje mnogo slobodnog vremena, posvećenosti i rada. Na taj način, ukoliko je osoba neorganizovana ili pak previše posvećena poslu, vrlo često dolazi do zapostavljanja partnera koji time biva izrevoltiran i pronalazi utehu u drugom partneru. Da se takve stvari ne bi događale, vrlo je važno, kao i sa decom razgraničiti neke stvari, pronaći vreme za sebe i raditi na odnosu sa partnerom. Ne dozvolite da zbog vaše neorganizovanosti i stresa na poslu partner trpi već ostavite posao za sobom svaki put kada zatvorite vrata kancelarije i širokog osmeha pođite kući gde vas čeka toplina doma i zagrljaj koji leči. Srećno!

Niste dugo vodili ljubav? Šta sve može da vam se dogodi ako tako nastavite pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA